Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Két hét alatt lehagyta a Microsoftot a világ jelenleg legértékesebb cége

MEGOSZTÁS

A világ legértékesebb vállalata már nem a Microsoft, de még csak nem is az Apple. Mindkét céget maga mögé utasította a jelenleg 3,335 billió dollárt, 1227 billió forintot érő vállalat.

A világ legértékesebb cége jelenleg az Nvidia. A 31 évvel ezelőtt alapított vállalat a technológiai robbanásnak köszönhetően évről évre nagyobb szeletet hasít le magának a piacból. Jól mutatja ezt az elmúlt szűk két év részvényárfolyama: az Nvidia részvényeinek értéke folyamatosan növekszik, ami pedig külön izgalmas, hogy a nyolc évvel ezelőtt a részvény a jelenlegi árfolyamának kevesebb mint 1 százalékát érte. A chipháborúnak és a mesterséges intelligenciával hajtott gépeknek és a kvantumszámítástechnikának pedig még közel sincs vége.

A trónfosztás már csak azért is látványos, mert a vállalat először tavaly májusban lépte át az 1 billió dolláros értéket, a második billió dollárt ez év februárjában érte el. Mindeközben maga mögé utasította az Applet, az Amazon és az Alphabetet is. Az elmúlt két hét alatt pedig a Microsofttal szembeni 300 milliárd dolláros lemaradását is ledolgozta – a két cég között ugyanis ennyi volt június 6-án.

Legutóbbi, májusi bevételi jelentésében az Nvidia több mint 26 milliárd dolláros bevételről számolt be.

 

 

(Kép: Mizter_X94/Pixabay)

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!