Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Itt egy új okosóra, hogy ne haljunk bele az esésbe

MEGOSZTÁS

Bár meglepő lehet, hogy esés következtében valaki meghaljon, de a WHO szerint ez a második leggyakoribb halálozási ok.

Évente több mint 684 ezer ember hal meg elesés következtében, és 37,3 millió olyan súlyos esés történik, amely orvosi ellátást igényel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint. A balesetek miatt bekövetkezett halálesetek mintegy 37 százalékát teszik ki az esések.

Komoly segítséget jelenthetnek a vészhívó gombbal rendelkező viselhető okoseszközök.

Apple Watch Series (SOS funkcióval): Az Apple Watch-ok rendelkeznek SOS vészhelyzeti funkcióval, amely az oldalsó gomb megnyomásával és nyomva tartásával aktiválható. Ez képes hívni a segélyszolgálatokat és értesíteni a vészhelyzeti kapcsolattartókat a tartózkodási helyedről.

Samsung Galaxy Watch: A Samsung okosórái szintén rendelkeznek SOS funkcióval. A home gomb háromszori megnyomásával vészhívást indíthat, és SOS-üzeneteket küldhet az előre beállított kontaktoknak.

Garmin okosórák: Számos Garmin karóra, például a Vivosmart és a Forerunner sorozat beépített biztonsági és nyomkövető funkcióval rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy vészhelyzetben valós idejű tartózkodási helyét elküldje a vészhelyzeti kapcsolattartóknak.

Fitbit Sense: A Fitbit zászlóshajó okosórája, a Fitbit Sense vészhelyzeti SOS funkciót kínál. Az oldalán lévő gomb megnyomásával és nyomva tartásával képes segítséget hívni és értesíteni a vészhelyzeti kapcsolattartókat.

Huawei Watch GT sorozat: A Huawei okosórái, például a Watch GT 2 és a GT 3 rendelkeznek SOS gombbal, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy segítséget hívjanak és helymeghatározási információkat küldjenek a kijelölt kapcsolattartóknak.

A HUAWEI WATCH 4 például érzékeli, ha az óra viselője nagyobb magasságból lezuhan vagy súlyos esést szenved el, és automatikusan értesíti a vészhelyzet esetére kijelölt kapcsolattartó személyeket.

A viselhető okoseszközök gyors segítséget jelenthetnek a bajban

Az Egészségügyi Világszervezet – az alapbetegségek és a gyógyszerek rendszeres felülvizsgálata és kezelése, a fizikai aktivitás és az egyensúlyfejlesztés, valamint a biztonságos környezet kialakítása mellett – javasolja olyan eszközök használatát, mint a viselhető személyi riasztók, esésérzékelők, vészhívóval ellátott okostelefonok.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek