Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Itt a személyreszabott orvoslás

MEGOSZTÁS

Lezárult a 4iG Nyrt. orvosi diagnosztikai rendszerének fejlesztése, mely jelentős előrelépést jelent a genomika klinikai gyakorlatba történő integrálásában.

A 4iG a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nyertes pályázatának keretein belül készítette el a genetikai kiértékelést támogató, komplex orvosdiagnosztikai rendszert. A vállalat által megalkotott szoftvercsomag lehetővé teszi az egészségügyi szakemberek számára, hogy a páciens valdiált genetikai mintájából pontos, gyors és személyre szabott diagnózisokat állítsanak fel, mely növeli a megelőzés és az ellátás hatékonyságát. Az új szoftveres környezet azzal segíti elő a genetikai alapú diagnosztikát, hogy megkönnyíti és leegyszerűsíti az újgenerációs genomszekvenálás során keletkező rendkívül nagy méretű adatmennyiség kezelését és elemzését.

A modern genomikai vizsgálatoknak köszönhetően a diagnosztikai szakemberek és kutatók képesek az örökletes betegségek és az azokra való hajlam, valamint a családi kórtörténet pontosabb feltárására, az által, hogy a teljes génállományt összevetik egy az ismert betegségek genetikai jellemzőit tároló adatbázissal. A 4iG molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat egységesítő, folyamatkezelő, nyilvántartó és diagnosztikai módszerekhez kapcsolódó bioinformatikai elemző szoftvercsomagja a folyamatokat egyszerűsíti le és gyorsítja fel. Az innovatív elemzési módszerrel felszerelt gépi tanulást és mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftverkörnyezet egységes platformot biztosít a genetikai értékelések elvégzéséhez, képes a genetikai mintákból kinyert adatmennyiség hatékonyabb kezelésére, automatizálja az eredmények értelmezését, biztosítva ezzel az örökletes betegségek lehetőségének hatékony és pontos azonosítását. A szoftver ezzel értékes időt takarít meg az egészségügyi szakemberek számára és növeli az értékelések megbízhatóságát is.

A 2019-ben elindult kutatás-fejlesztési folyamat végeredménykeént létrehozott, a genetikai eredmények kiértékelését támogató orvosdiagnosztikai eszköz megalkotásával a 4iG az egészségügyi ágazat innovációjával Magyarországot a genomikai kutatás és fejlesztés élvonalába helyezi.

A 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00308 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” pályázati program finanszírozásában valósult meg.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek