Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Ipar 4.0 technológia a hazai szakképzési centrumokban

MEGOSZTÁS

A Bosch Rexroth 10 képzési centrumba szállít ipar 4.0 gyártósor szimulációt. A Baja, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Szekszárd, Székesfehérvár, Szombathely és Zalaegerszeg szakképzési centrumaiban szervezett ipar 4.0-képzések során a diákok megismerkednek az ipar 4.0 szemléletmódjával, a hálózatba kapcsolt gyártósor struktúrájával, követelményeivel és egy teljes termelési rendszer összes funkciójával.

A többmillió digitális írástudatlan hazájában fontosak az olyan projektek, mint az Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. fejlesztése. Ennek keretében például digitalizációhoz és az ipar 4.0 tematikához kapcsolódó tudást is elsajátíthatják a középiskolások. A Bosch Rexroth miniatűr gyártósorokat biztosít ennek az oktatásnak a szolgálatára. A vállalat egyik kiemelt célja az oktatás és az ipar összekapcsolása, annak támogatása, hogy az oktatók és a diákok már a középfokú szakképzésben is megismerjék az ipari digitalizációval kapcsolatos tudnivalókat.

A 6 éve létrehozott Industry 4.0 Modular Mechatronics System (mMS 4.0) képzési rendszer egy komplett ipar 4.0 miniatűr rendszer egyetemek és oktatási intézmények számára és teljes mérnöki rendszert alkotnak, amely eredeti ipari minőségű alkatrészekből épül fel. A berendezések a Rexroth HMI-vel, RFID-vel és Open Core Engineering-tel, valamint PLC programozási lehetőségekkel rendelkeznek, így a tanulók valódi gyakorlati ipari folyamattapasztalatot kapnak.

Kis mérete ellenére egy teljes gyártósor modellezésére alkalmas, robotokkal, anyagmozgatással, présállomással, magasraktárral. Mindezt az Ipar 4.0 megoldásai teszik naprakésszé és jövőbiztossá: távoli elérés, adatgyűjtés hálózatba kapcsoltság jellemzi a berendezést.

A kezdőktől a haladó mérnökökig megfelelő moduláris hidraulikus-, pneumatikus-, mechatronikai rendszerek tökéletesen illeszkednek az oktatási és ipari képesítési szakaszokhoz. Amellett, hogy komponenskészleteket kapunk, minden képzési rendszerhez megfelelő gyakorlatok, eLearning, projekt kézikönyvek és segédanyagok is rendelkezésre állnak.

Amellett, hogy a moduláris ipar 4.0 rendszert megismerhetik a hallgatók, lehetőségük lesz elsajátítani a PLC-programozást, megismerhetik a megelőző karbantartás elemeit és a munkadarab által vezérelt gyártást is.

Az összekapcsolt szoftver és rendszer világszerte elérhető, a mindennapi ipari gyakorlatban szükségesek ismeretében telepítve. Ez lehetővé teszi a jelenlegi technológiák jobb megértését, ami elengedhetetlen a gyártók folyamatos versenyképessége szempontjából.

A világ különböző országaiban, már 2016 óta szállít be a Bosch Rexroth moduláris gyártósor szimulátort.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek