Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Így digitalizálja a HR-t a WHC Csoport

MEGOSZTÁS

A magyar WHC Csoport már évek óta használ kommunikációs folyamataiban professzionális mesterséges intelligencia-megoldásokat, néhány hónappal ezelőtt pedig új chatbotot vezetett be a cég, mely a külföldről érkező munkavállalók koordinálását és a velük való mindennapi kapcsolattartást könnyíti meg. A vállalat emellett mind hazai, mind európai szinten élen jár az elektronikus aláírás munkaügyi folyamatokban való alkalmazásában, melyeket így mára szinte teljesen automatizált.

Előrejelzések szerint a globális HR-technológiai piac értéke öt éven belül eléri a 36 milliárd dollárt. Az idén várhatóan a hibrid munkakörnyezethez kapcsolódó megoldások, a felhőalapú rendszerek, a toborzást segítő technológiák, a mesterséges intelligencia, a munkaügyi folyamatok automatizációja és a papírmentesítés (elektronikus dokumentumkezelés) viszik majd a prímet a HR-területen a digitális átalakulás terén.

A közel 5 000 főt (nagy többségükben kölcsönzött munkaerőt) foglalkoztató magyar WHC Csoport már évek óta használ mesterséges intelligencia alapú chatbot-megoldásokat a munkavállalói belső kommunikáció területén, mely jelentős terheket vesz le a munkaügyi folyamatokat kezelő kollégákról.

A vállalat emellett folyamatosan keresi a HR-folyamatokat optimalizáló automatizációs és digitális megoldásokat. Egyik legújabb fejlesztésük – a kereskedelmi szerződések elektronikus aláírásának bevezetése után – a munkaügyi és HR folyamatokba való integrálása volt, melynek célja a folyamatok idő- és költségoptimalizálása, ezáltal a kollégák elégedettségének növelése, valamint a kölcsönzött munkavállalók ügyintézésének megkönnyítése volt. Ezzel a WHC Magyarországon és Európában is élen jár az elektronikus aláírás munkaügyi folyamatokban való használatában.

„Az új rendszer alkalmazásával a WHC kiemelkedő hatékonyságnövekedést ért el: a munkaügyi folyamatok 40%-kal felgyorsultak, a munkaügyi dokumentáció költségei pedig több, mint 60%-kal csökkentek. A manuális, monoton munkafolyamatok kiiktatásával a felszabaduló munkaidőt más tevékenységekre van lehetőség átcsoportosítani. A kollégák elégedettsége – köszönhetően a folyamatok egyszerűsödésének, a gyorsabb, könnyebben elsajátítható és felhasználóbarátabb rendszernek – szintén növekedett” – ismereti Szabó Flóra, a WHC Csoport Senior IT Business Partnere.

Az új munkaügyi rendszer és az elektronikus aláírás használatának jóvoltából a vállalatnál alkalmazott munkaügyi dokumentumok közel 100%-a digitálisan kerül aláírásra. A fejlesztés így támogatja a vállalat környezetvédelmi törekvéseit is: a WHC még egy lépéssel közelebb került a valódi papírmentes működés eléréséhez.

„Fontos kiemelni, hogy az elektronikus aláírás bevezetése alatt nem csak az aláírás eszközről, mint megoldásról beszélünk. Vállalatunk ugyanis egy teljes mértékben új, optimalizált, minden jogszabálynak megfelelő munkaügyi folyamatot alakított ki, amelyben a manuális lépéseket – például e-mail kiküldést – automatizmusokkal váltjuk ki” – hívja fel a figyelmet a bevezetett fejlesztés kapcsán Szombathelyi Sebestyén, a WHC Csoport IT vezetője.

 

A HR-vállalat jelenlegi munkaügyi folyamatának kialakítása több partnerrel együttműködve valósult meg. A fejlesztési folyamat rendkívül komplex volt mind a tervezés, a megvalósítás és a tesztelés tekintetében. A WHC fontos célkitűzése volt, hogy egyszeri adatrögzítés történjen a munkaügyi folyamatokban, így kardinális kérdés volt megtalálni, hogy mely programok kapcsolódjanak össze.

A projektben partnerként szintén részt vevő Magyar Telekom fokozott biztonságú, teljes bizonyító erővel bíró, tanúsított rendszerével egyszerű volt a munka, hiszen a jogi szempontú vizsgálatnak teljes egészében megfelelt és technológiai tudását illetően sem volt szükség külön fejlesztésre. Mivel egy digitális munkaügyi folyamat kialakítása nem pusztán egyetlen eszköz vagy alkalmazás implementálását jelenti, így egyéb fejlesztések, például rendszer-összekapcsolások is megvalósultak, melyek a Magyar Telekom által biztosított applikáción kívüli, további eszközök és megoldások alkalmazásában jelentkeztek.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!