Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Hatékony megoldások az IT-üzemeltetési kihívásokra

MEGOSZTÁS

A múlt héten megjelent AKSponte szoftvert és a hozzá tartozó szolgáltatáscsomagot az informatikai rendszerek üzemeltetésének hatékonyabbá tételére lehet használni.

Az AKSponte egy ernyőrendszer, amely segít az inhomogén rendszerek monitoringjában és egységes adatszolgáltatást biztosít. A termék a hardver-réteg, a virtualizációs-réteg és az operációs rendszer rétegének automatizált kezelésére is képes. Az AKSponte bevezetésével jelentősen csökkenthető az üzemeltetéssel töltött munkaidő és csökkentheti a munkaerőhiányból adódó kockázatot is. A termék fejlesztése egy kutatás-fejlesztési projekt keretei között történt, az IT üzemeltetés előtt álló kihívásokra hatékony megoldást keresve. További információért látogasson el az Adatközpont honlapjára!

A megoldás részeként történő egységes adatszolgáltatás lehetővé teszi a problémás komponensek pontos azonosítását, elkerülve ezzel az egyes üzemeltetői területek közötti párhuzamos problémaelemzéseket, valamint javítva, hatékonyabbá téve az együttműködési folyamatot.

A most záruló projekt eredménye egy olyan megoldáscsomag, amely egy, az informatikai rendszerek üzemleltetését támogató automatizációs eszközrendszer és a monitoring megoldásokat ernyőrendszerben menedzselő szoftver alapjaira épül. A termék képes a hardver-réteg (tárolók, szerverek, hálózat), a virtualizációs-réteg, és az operációs rendszer rétegének szintjén keletkező leggyakoribb létesítési-, konfigurációs- és megszüntetési folyamatok automatikus végrehajtására is.

Az ernyőrendszer bevezetésével az üzemeltetéssel töltött munkaidő jelentősen csökkenthető és az így megspórolt idő a belső szolgáltatások fejlesztésére fordítható. Emellett a feladatok elvégzése kevesebb munkaerő bevonását igényli, ami az ágazatot sajnálatosan érintő munkaerőhiányból adódó kockázatot is csökkentheti. A szemléletmód változásával hosszú távon is biztosítható az üzemeltetési feladatok konszolidálhatósága. További információért látogasson el az Adatközpont weboldalra!

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek