Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Először jelentkezhetnek magyar vállalkozások az EIT Digital Venture Programra

MEGOSZTÁS

Idén először jelentkezhetnek magyar vállalkozások az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) korai fázisú startupoknak szóló akcelerátorprogramjába. A nyolchetes, immár 124 cég elindulását elősegítő EIT Digital Venture Program keretében összesen akár 25 000 eurónyi támogatáshoz is juthatnak a legígéretesebb csapatok.

(kiemelt fotó: EnvatoElements)

Az Európai Unió innovációs szervezete hat éve indította el az EIT Digital Venture Programot azzal a céllal, hogy a korai fázisú vállalkozások piacra lépését támogassa a Baltikumban, Kelet-és Dél-Európában. A program komoly teljesítménnyel büszkélkedhet, már több mint 200 vállalkozót támogatott az elindulásban, és 124 cég alapításában játszott szerepet, amelyek közül azóta több is komoly befektetéshez jutott és jelentős ügyfelekkel szerződött.

A program immár 22 európai országból fogad pályázatokat (a teljes lista itt látható), és 2023-ban a lista három új nagy piaccal bővül: Olaszországban, Spanyolországban és Magyarországon működő csapatok is indulhatnak.

A kiválasztott csapatok egy nyolchetes intenzív akcelerátorprogramon vehetnek részt. A képzés mindenekelőtt a minimálisan működőképes termék (MVP) fejlesztésére fókuszál, és segít a vállalkozóknak a cégalapításban, a finanszírozás előteremtésében is. A képzést lezáró „Pitch Days” alatt a csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy korai fázisú befektetők, potenciális ügyfelek és technológiai szakértők számára prezentálják üzletüket.

Minden csapat egy kezdő 5 000 eurós támogatási részletet kap. Ehhez további 10 000 euró jár azoknak, akik befejezik a programot és megalapítják a startupot. Végül pedig az első tíz vállalkozás, amely legalább 50 000 euró finanszírozást szerez magánbefektetőktől november végéig, egy további 10 000 eurós díjat kap, így összesen 25 000 euróra emelve az EIT Digital teljes támogatását.

Az EIT helyi partnerek közreműködésével valósítja meg a programot: Magyarországon a Lunar, Olaszországban a Dock3, Spanyolországban az Universidad Politécnica de Madrid működik közre a lebonyolításban. Az új partnerek illusztris sorba csatlakoznak: Görögországban a Found.ation, Romániában a Techcelerator, Lengyelországban a KTP, Csehországban és Szlovákiában a JIC, Portugáliában a BGI, Szlovéniában a Ljubjanai Egyetem (SEB), Litvániában a LIC a helyi partner.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek