Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Elon Muskot felháborította, hogy a Microsoft nem hajlandó fizetni a Twitter API-jáért

MEGOSZTÁS

A Twitter a továbbiakban nem lesz elérhető a Microsoft Advertisingben, mivel a szolgáltatás API-hozzáférésen alapul.

Az alkalmazásprogramozási interfészek (API-k) a technológia új aranyává válnak. A Reddithez hasonlóan a Twitter vezérigazgatója, Elon Musk is azt szeretné, ha a közösségi platform adatait használó cégek fizetnének érte.

A Microsoftot azonban ez nem érdekli. A technológiai óriás bejelentette, hogy a jövő héten eltávolítja a Twittert hirdetési platformjáról, ahelyett, hogy fizetne az API-hoz való hozzáférésért, amely az Application Programming Interface rövidítése . Az API-k lehetővé teszik, hogy két vagy több technológia vagy szoftveralkalmazás kapcsolódjon és kommunikáljon egymással. Kifejezetten a rendszerintegrációra és az interoperabilitásra lettek telepítve.

„2023. április 25-től a többplatformos intelligens kampányok többé nem támogatják a Twittert” – közölte a Microsoft a honlapján. Ez azt is jelenti, hogy ezen időpontig a felhasználók elveszítik a hozzáférésüket Twitter-fiókjukhoz a Digital Marketing Center közösségimédia-kezelő eszközén keresztül. Nem tudnak majd piszkozatokat vagy tweeteket létrehozni és kezelni, megtekinteni a korábbi tweeteket és az elköteleződést, valamint ütemezni a tweeteket. „Továbbra is elérhetők lesznek más közösségi média csatornák, például a Facebook, az Instagram és a LinkedIn.”

Muskot feldühítette a lépés, és egy április 19-i tweetben azt állította, hogy a szoftvergyártó, az OpenAI ChatGPT fő támogatója, beleegyezés nélkül használta fel a Twitter adatait mesterséges intelligencia modellek képzésére. Musk ezután jogi lépésekkel fenyegetőzött.

 

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!