Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Digitalizációval újít az Állatorvostudományi Egyetem

MEGOSZTÁS

Több ezer digitális eszköz beszerzésével korszerűsíti oktatási infrastruktúráját és újítja meg gyakorlati képzéseit az Állatorvostudományi Egyetem, az egyetemi közösség digitális kompetenciáinak erősítése mellett.

Az Egyetem, a projekt megvalósítására 2,340 milliárd forint összegű vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert el. A fejlesztés nagymértékben segíti a gyakorlati oktatás, illetve képzés színvonalának emelését és digitalizációját.

Sikeresen megkezdődött a „Gyakorlatorientált felsőfokú képzések fejlesztése az Állatorvostudományi Egyetemen” című projekt megvalósítása. A komplex program keretében a gyakorlati oktatást közvetlenül segítő, modern digitális infrastruktúra kerül kiépítésre 42 teremben, Budapesten és Üllőn, összesen három telephelyen. A fejlesztés hatékony és rugalmas oktatást, illetve digitális kommunikációt tesz lehetővé, támogatva a távolléti oktatást. A projektben egy médialabor is kialakításra kerül, valamint labor modernizálást és digitális kompetenciafejlesztést szolgáló eszközbeszerzések is megvalósulnak. A hallgatók, oktatók és egyetemi dolgozók számára több területen és témában digitális készségfejlesztések lesznek elérhetőek. A Neptun tanulmányi rendszert új funkciókkal bővítik, valamint plágium szoftverrel és a klinikai betegellátás adatainak, tapasztalatainak integrálásával fejlesztik az oktatást.

A projekt keretében 3000 db távolléti oktatásra alkalmas eszköz kerül beszerzésre és 1640 fő digitális készségfejlesztése valósul meg. A fejlesztés javítja az intézmény versenyképességét, illetve a digitális oktatási és szolgáltatási kapacitásait, hozzájárul a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés biztosításához.

A 2025. október 31-ig tartó projekt, Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg, 2,340 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek