Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Digitális fejlesztés 15 milliárdból

MEGOSZTÁS

A Magyar Államkincstár közel 15 milliárd forintból fejleszthette rendszereit, teljes egészében vissza nem térítendő eu-s támogatásból.

Új informatikai rendszereket épített ki, illetve egyszerűsítette ügyvitelét a Magyar Államkincstár a júniusban zárult fejlesztése során, amelyet 14,7 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósított meg – közölte a MÁK hétfői közleményében.

Kiemelték: a projektben megvalósított számlavezető rendszer 4600 intézményi ügyfél több mint 24 ezer számláján zajló forgalom lebonyolítását biztosítja. Rámutattak arra, hogy a kincstár tavaly egész évben közel 100 millió tranzakciót hajtott végre a bankközi klíring rendszerben. A forgalom összértéke meghaladta az 54 ezer milliárd forintot, ami országosan a második legnagyobb értékű eredmény volt pénzintézményi szinten.

Az új e-PELL elnevezésű rendszer az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások – táppénz, baleseti táppénz – számfejtését és a társadalombiztosítási kifizetőhelyek elszámolásainak feldolgozását támogatja. A fejlesztés eredményeként lehetőség nyílt az ügyfelek számára a teljeskörű elektronikus kapcsolattartásra a kormányhivatalokkal, továbbá létrejött egy olyan országos nyilvántartás, amely valamennyi biztosított egészségbiztosítási pénzbeli ellátását tartalmazza.

Az egységes frontend rendszer keretében egy új ügyintézői felületet alakítottak ki, amely számos nyugdíjbiztosítási és családtámogatási eljárásban megvalósítja a teljes elektronikus ügymenetet – írták. Arra is kitértek, hogy a kapcsolódó szakrendszeri fejlesztések eredményeképpen jelentősen csökkent az ügyintézési idő és a munkaerőigény.

A projekt eredményeként befejeződött a nyugdíjnyilvántartási területek papír alapú dokumentumainak feldolgozása, több mint 100 millió lapnyi iratanyagot digitalizáltak – olvasható a közleményben.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!