Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Cél: vállalatok a hackerek előtt

MEGOSZTÁS

Az OPSWAT által támogatott biztonsági rések és javítások kezelése (Vulnerability & Patch Management) funkcióval és kiegészült rendszerrel bővült az Eset. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy megerősítsék védelmüket és hackerek előtt járjanak.

Az ESET partneri együttműködést kötött az IT, OT és ICS kritikus infrastruktúrák kibervédelmi megoldásainak egyik globális vezető szereplőjével, az OPSWAT-tal, melynek keretében az ESET PROTECT platform integrált Vulnerability & Patch Management (CVE) rendszerrel bővül. A jelenlegi ESET PROTECT Complete biztonsági csomag kiegészül az említett funkcióval, valamint egy új védelmi csomag, az ESET PROTECT Elite is elérhetővé válik a kis- és középvállalkozások (KKV), valamint a nagyvállalatok hatékonyabb védelme érdekében. A KKV-k számára gyakran nehézséget okoz, hogy lépést tartsanak a változó fenyegetésekkel, és biztosítsák rendszereik naprakészségét, ezáltal a végpontjaik támadhatóvá válnak.

Egyszerű elérés

Az ESET PROTECT Cloud központi konzolon keresztül történő irányítással a vállalatok egyszerűen felmérhetik a biztonsági fenyegetéseket, és kezelhetik a javításokat az egész hálózaton, biztosítva a nulladik napi sérülékenységek időben történő észlelését és orvoslását. Az automatikus vizsgálat és a szűrési lehetőségek széles skálája lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy gyorsabban azonosítsák a számukra legfontosabb biztonsági problémákat. Ezenkívül az automatikus és manuális javítási lehetőségek által a vállalatok gondoskodhatnak arról, hogy végpontjaik rendszeresen a legújabb biztonsági javításokkal frissüljenek.

Automatikus priorizálás

„Nehézséget okoz a KKV-k számára a sebezhetőségek azonosítása és rangsorolása azok súlyossága alapján” – mondta Béres Péter, az ESET megoldásait forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetője, hozzátéve: „A KKV-k könnyen kezelhető megoldást szeretnének, amely gondoskodik a biztonságukról. Az ESET Vulnerability & Patch Management testreszabható javítási irányelvei bármilyen méretű vállalkozás számára rugalmasságot és irányítást biztosítanak a végpontok optimális és gyors patch-elése érdekében. Ezáltal minimalizálhatók a támadás kockázatai, miközben betarthatók az egyre szigorúbb kibervédelmi követelmények, emellett a megoldások a különböző ISO-tanúsítványokhoz szükséges feltételeinek is megfelelnek.”

Az appokon át sem!

A rendszer több ezer népszerű alkalmazást, köztük az Adobe Acrobatot, a Mozilla Firefoxot és a Zoomot vizsgálja át több mint 35 ezer gyakori sebezhetőség és veszélyeztetettség (CVE) alapján. A sebezhetőségek szűrhetők és rangsorolhatók különböző szempontok alapján (expozíciós pontszám, súlyosság és score over time). Az ESET PROTECT Platform felhőalapú konzolja segítségével a vállalatok jelentéseket készíthetnek a legsérülékenyebb szoftverekről és az érintett eszközökről. Többnyelvű támogatással rendelkezik, beleértve a magyar nyelvet is és csak kis mértékben terheli a rendszermérnököket, így nem vesz el időt más feladatok elvégzésétől.

Hibajegyzék, patchek, frissitések

Az ESET Vulnerability & Patch Management egy folyamatosan bővülő javítási jegyzéket biztosít, amely tartalmazza a patchek nevét, az alkalmazás verzióját, valamint a CVE-t, emellett jelzi a sérülékenységek súlyosságát. A vállalatok igény szerint akár azonnal elindíthatják a frissítéseket, és a patch azonosítása után a beállítási lehetőségek segítségével automatikusan vagy manuálisan megkezdhetik a javításokat. A kritikus eszközök priorizálásával tovább egyszerűsíthetik a frissítési folyamatot, a fennmaradó műveleteket pedig későbbre időzíthetik a fennakadások elkerülése érdekében.

Kibervédelmi platform a felhőben

Az ESET egységes kibervédelmi platformja, az ESET PROTECT egy olyan felhőalapú rendszer, amely központosított felügyeletet, irányítást, kiegyensúlyozott megelőzési, észlelési és reagálási képességeket biztosít. Működése egyszerű, moduláris, adaptálható és folyamatosan fejlődik. Az ESET PROTECT Elite bevezetésével az ESET PROTECT Platformnak immár 5 csomagja vált elérhetővé a különböző méretű vállalkozások számára:

  1. ESET PROTECT Entry – belépő szintű megoldás, amely tartalmazza a végpontok és szerverek védelmét, valamint az ESET PROTECT Cloud konzol használatát.
  2. ESET PROTECT Advanced – első osztályú végpontvédelmet biztosít fejlett fenyegetésvédelmi technológiával és teljes körű merevlemez-titkosítással.
  3. ESET PROTECT Complete – tartalmazza az új ESET Vulnerability &Patch Management funkciót, a felhőalapú alkalmazások (M365) és a levelezés (Microsoft Exchange) védelmét a kiberkockázatok minimalizálása érdekében.
  4. ESET PROTECT Enterprise – kiberkockázatok kezelése és teljes átláthatóság nagyvállalati rendszerekre fejlesztve, helyszíni telepítéssel. Védelmet nyújt a nulladik napi fenyegetésekkel szemben is.
  5. ESET PROTECT Elite (új) – nagyobb átláthatóság mellett csökkenti a kiberkockázatokat, tartalmazza az ESET Vulnerability & Patch Management rendszert, az ESET natív kiterjesztett észlelés és elhárítás (XDR) képességét, valamint lehetővé teszi a megbízható többfaktoros hitelesítést.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!