Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Betörtek a Microsoft fiókokba

MEGOSZTÁS

A Microsoft arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy orosz hackerek betörtek a vállalat levelezőrendszerébe.

Az év elején történt incidensről most adott ki közleményt a Microsoft, amiből kiderült, hogy a támadók komplett levélváltásokat loptak el, és kémkedtek a megtámadott cégek dolgozói után. A vállalat nem közölte, hogy hány üzleti fiók érintett és az sem, hogy mennyi emailt emeltek el a kibertámadók.

A Bloombergnek küldött üzenetében a Microsoft szóvivője arról tájékoztatott, hogy a héten továbbra is értesítik azokat az ügyfeleket, akik érintettek a szivárogtatásban és a vállalati fiókok feltörésében.

A világ legnagyobb szoftvergyártója még januárban azt mondta, hogy a Midnight Blizzard nevű orosz hackercsoport a támadás során az üzleti fiókok „csak” kis százalékához fért hozzá. Négy hónappal később azt közölték, hogy a támadások nem szűnnek , ami kifejezetten aggasztó képet festett a Microsoft sebezhetetlenségéről, sokak bizalma megrengett a vállalatban.

Fél évvel később, amikor az ügy szinte összes részletét nyilvánosságra hozták, már azt sem közölték, hogy hány érintettje van a támadásnak. Az orosz kormány a mai napig nem reagált a vádakra. A Microsoft nemcsak kiberkémkedéssel vádolja az orosz Midnight Blizzardot, hanem azzal is, hogy kifejezetten kiberkutatókat, kiberszakembereket vettek célba.

A Microsoft a biztonsági gyakorlataik felülvizsgálatán dolgozik.

 

(Kép: pixabay.com)

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!