Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Az AI boostolja a felhőből származó bevételeket

MEGOSZTÁS

Az Amazon felhőből származó bevétele 12 százalékkal nőtt a mesterséges intelligencia iránti kereslet miatt.

Az Amazon egyike annak a sok vállalkozásnak, amely a generatív mesterségesintelligencia-szolgáltatások fellendüléséért küzd. A cég jelentése szerint a júniusig tartó három hónapban az Amazon számítási felhő szolgáltatása, az Amazon Web Services (AWS) eladásai 12 százalékkal nőttek az előző időszakhoz képest. „Az Amazonon belül minden csapatunk azon dolgozik, hogy olyan generatív mesterséges intelligencia-alkalmazásokat építsen, amelyek újra feltalálják és javítják ügyfeleik élményét” – mondta Andrew Jassey, az Amazon vezérigazgatója egy konferenciabeszélgetésen elemzőkkel és befektetőkkel augusztus 3-án, csütörtökön. „De Miközben számos ilyen alkalmazást magunk készítünk, a legtöbbet más cégek készítik majd, és bizakodóak vagyunk, hogy ezek közül a legtöbb az AWS-re épül majd.”

Az Amazon egy kiskereskedelmi óriás, de nyereségének 70 százaléka az AWS-től származik. A vállalat a felhőszolgáltatások globális piaci részesedésében is vezető szerepet tölt be 40 százalékkal. Felhőalapú szakértelmével az Amazon megragadja a lehetőséget, hogy hasznot húzzon a mesterséges intelligencia növekvő keresletéből.

A cég arról is beszámolt, hogy az AWS működési bevétele 5,4 milliárd dollárt generált, ami 6 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest. Ez abból adódik, hogy a vállalatok az egyes iparágakban csökkentik a kiadásaikat , többek között az alacsonyabb költségű számítástechnikai termékekre való átállással és a kriptoval való kevesebb kereskedéssel.

Eközben a múlt héten a Microsoft arról számolt be, hogy bevételeit az Azure, a számítási felhő szolgáltatásának növekedése hajtotta. Tágabb értelemben a mesterséges intelligencia konferenciahívásokon való említése sok technológiai részvény fellendülését segítette elő ebben az évben – az Amazon részvényei 62 százalékkal, míg a Microsoft részvényei 34 százalékkal emelkedtek idén eddig.

Mit csinál még az Amazon a generatív AI-val?

Áprilisban az Amazon tovább duplázta a mesterséges intelligencia erőfeszítéseit a Bedrock kiadásával , amely platformot biztosít a fejlesztőknek generatív AI-alkalmazások AWS-en való elkészítéséhez, olyan induló mesterséges intelligencia-alkalmazások előre betanított modelljeivel, mint az Anthropic és a Stabilitási AI. Az Amazon emellett saját egyéni mesterséges intelligencia-chipeket készít, hogy versenyezzen az Nvidiával és az Intellel.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek