Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A Peak-kel kötött megállapodást a Magyar Fintech Szövetség

MEGOSZTÁS

Lendületesen bővül a hazai pénzügyi technológiai, azaz fintech szektor: az aktívan működő cégek száma már elérte a 175-öt, amely vállalkozások 220 milliárd forinttal járultak hozzá a 2021-es GDP-hez és közel kilencezer főt foglalkoztattak az MNB adatai szerint. Mindeközben azonban a hazai fintechek tevékenységét sok esetben külföldön jobban ismerik, mint itthon – ezen kíván változtatni, a Magyar Fintech Szövetség (a Mafisz) tagszervezetével, a Peak-kel kötött megállapodással.

Az együttműködés keretében heti rendszerességgel bemutatkozik egy MAFISZ tag vállalat a Peak médiaportfoliójához tartozó Fintech.hu-n. A cikkeket a portál hosszútávon is megőrzi és elérhetővé teszi saját, dedikált menüpont alatt.

Ács Zoltán, a szervezet idén megválasztott elnöke a megállapodáshoz kapcsolódóan kiemelte, hogy a fintech cégek gyorsan képesek szolgáltatásokat építeni olyan új technológiákra, mint például a mesterséges intelligencia, így gyorsan reagálnak az új ügyféligényekre is. Mivel sokan bankokkal is együttműködnek, a fintechek a teljes pénzügyi szektor digitalizálásához és dinamizálásához is jelentősen hozzájárulnak, ami a gazdasági növekedés alapja. Ezért is fontos, hogy minden szereplő, aki érdekelt abban, hogy a magyar fintech ökoszisztéma erős legyen, fogjon össze a közös cél érdekében, amihez alapvető a széleskörű, professzionális tájékoztatás.

A Magyar Fintech Szövetség 2020-ban azzal a céllal jött létre, hogy a jogszabályalkotók és a szabályozó hatóságok felé képviselje a piaci szereplők álláspontját, elősegítse a tagok és a gazdaság szereplői, illetve a tagok egymás közti együttműködését. A szövetség változatos eseményeken és felületeken keresztül segíti elő a tagok közötti tudásmegosztást, kapcsolatépítést, a fintech ökoszisztéma fejlődését mind haza, mind nemzetközi szinten. A szervezetnek jelenleg 39 tagja van, amely cégek jelentős felhasználói bázissal, magas bevételekkel és különböző elismerésekkel büszkélkedhetnek.

A szövetség többek között olyan fontos vállalatokat tudhat tagjai között, mint a KPMG, Magyarország egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társasága, a Barion, az első magyar, engedéllyel rendelkező e-pénz kibocsátó vagy a Tőkeportál, az első hazai részvénycélú közösségi finanszírozási platform.

A Peak 6 éve lépett be a médiapiacra azzal a céllal, hogy közérthető módon, nagyon kézzelfoghatóan kommunikálják a fintech piac változásait, újításait, trendjeit és ne csak egy szűk réteghez jussanak el az információk, hanem mindazokhoz, akiket érdekel ez a világ. Peak News médiaportfolióhoz tartozik a Fintech.hu hír- és tudásportál, a Fintechradar.hu hírportál, Fintech Világa rádióműsorok, Fintech Világa hírlevél, Fintech Sparks online kiadványok és a Women in Finance.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!