Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A hatékony digitális munkavégzés titkai

MEGOSZTÁS

A Gartner felmérése szerint a digitális dolgozók 47 százaléka küzd a munkája hatékony elvégzéséhez szükséges információk megtalálásával. A digitális munkahelyek vezetői közös alkalmazásokat és gyakorlatokat vezethetnek be a jobb üzleti eredmények érdekében.

Az új normálisban munkavállalóknak a talpon maradásért kell folyamatosan küzdeniük, miközben az információk és alkalmazások elárasztják a digitális munkahelyüket. Bár a digitális dolgozók igyekeznek hatékonyan kezelni ezeket a tartalmakat, hogy megpróbálják csökkenteni a duplikációkat és javítani az információmegosztás hatékonyságát, a munkájuk elvégzéséhez szükséges infók megtalálása gyakran kihívást jelent.

KÉP: A Gartner felmérését 2022 szeptembere és novembere között végezték 4861 teljes munkaidőben foglalkoztatott, digitális technológiát munkacélokra használó munkavállaló körében, 100 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató szervezeteknél az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Indiában és Kínában.

Kik vagyunk? Munkavállalók! Mit akarunk? Megfelelő eszközöket a munkánkhoz!

A felmérés szerint az irodai dolgozók, más néven “tudásmunkások” átlagosan 11 alkalmazást használnak, szemben a 2019-es hat alkalmazással. A digitálisan dolgozók 40 százaléka az átlagosnál több alkalmazást használ, és a munkavállalók 5 százaléka 26 vagy annál több alkalmazást használ a munkahelyén.

A válaszadók 66 százaléka átlagosan egyetértett azzal, hogy jobb üzleti eredményeket lehetne elérni, ha az IT általánosan elfogadott és támogatott alkalmazásokat és eszközöket biztosítana a munkavégzéshez. Ha egy digitális munkahelyi alkalmazási stratégia minden kihívást egy új alkalmazással próbál megoldani, az eredmény az, hogy a digitális munkavállalók nehezen találják meg az információkat, a tájékozatlanság miatt rossz döntéseket hoznak, irreleváns értesítéseket kapnak, és a zajban lemaradnak a fontos frissítésekről.

A munkavállalók a vártnál nyitottabbak a produktívabb munkavégzést segítő megfigyelésre

A világjárvány óta megnőtt az érdeklődés a munkavállalók termelékenységének nyomon követése iránt. Ezeket a rendszereket arra használják, hogy lássák, hogy az alkalmazottak aktívak-e az eszközökön és az alkalmazásokban, vagy hogy mely alkalmazottak a legtermékenyebbek, és hogy teljesülnek-e az üzleti eredmények.

Míg a legalsó határon lévő célokat szolgáló munkatermelékenység-ellenőrzés széles körben bizalmatlan és ellenszenves, a digitális munkavállalók 96 százaléka jelezte, hogy hajlandó lenne elfogadni a megfigyelést, ha cserébe segítséget kapna legalább az egyik felkínált lehetőségben. Az első három lehetőség közül a megkérdezett digitális dolgozók 34 százaléka jelezte, hogy elfogadná a nyomon követést, ha cserébe tájékoztatást kapna a képzési órákról és/vagy a karrierépítési lehetőségekről, 33 százalék elfogadná a nyomon követést, ha támogatást kapna a munkája elvégzéséhez szükséges információk megtalálásához, 30 százalék pedig elfogadná a nyomon követést, ha cserébe az IT proaktív segítséget nyújtana, amikor problémákkal szembesül a számítógépével vagy az alkalmazásokkal kapcsolatban.

A munkavállalók proaktívan akarják megoldani technológiai problémáikat

A felmérés szerint a digitális dolgozók a munkájukhoz használt technológiával kapcsolatos problémák megoldásának hat legkedveltebb módszere a belső informatikai támogatás, a három legkedveltebb módszer pedig az élő telefonos, chat- és e-mail-beszélgetés. Arra a kérdésre, hogy miért, a dolgozók a problémájukat megoldó személy szakértelme és a megoldás gyorsasága volt a legfontosabb ok. Ezek az eredmények eltolódtak 2020-hoz képest, amikor a munkavállalók más módszereket is előnyben részesítettek a digitális technológiával kapcsolatos problémáik megoldására, például az interneten kapott válaszokat és a munkatársak megkérdezését.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!