Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A 4iG értékesítésre készíti elő a DIGI torony- és mobilkommunikációs infrastruktúráját

MEGOSZTÁS

A 4iG racionalizálja mobilhálózati portfóliójának működését, ezért értékesítési céllal külön vállalatba szervezi a DIGI Kft. mobilhálózati infrastruktúráját.

2023. június 1-től a DIGIMobil a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatán működik tovább, a mai naptól pedig leállt a DIGIMobil előfizetések értékesítése. A társaság ügyfelei belföldi hívásaikat és adatforgalmukat június 1-től a Vodafone országos hálózatában bonyolíthatják, szolgáltatójuk továbbra is a DIGI marad. A lépéssel a DIGI 2023. december 31-ig garantált áron, DIGIMobil előfizetésekben szereplő kedvező tarifákon és SIM-kártya csere nélkül biztosít országos lefedettséget ügyfeleinek.

A 2019. május 27-én, saját infrastruktúrán útjára indított DIGIMobil szolgáltatás 2023. június 1-től a Vodafone Magyarország Zrt. mobilhálózatán működik tovább. A 4iG Csoport szolgáltatói együttműködésének köszönhetően a DIGIMobil ügyfelei nyártól országos lefedettséggel használhatják készülékeiket. A DIGI Magyarország 2023. április 13-tól lezárta mobilszolgáltatásainak értékesítését. A forgalmi díjakat nem érinti a változás – az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl -, a DIGI 2023 végéig garantálja a normál díjas beszélgetések rendkívül kedvező, 4 forintos percenkénti árakat meglévő ügyfeleinek. A havidíjak a 2022 novemberében bejelentett, május 1-jén életbe lépő inflációkövető díjkorrekció alapján, a Központi Statisztikai Hivatal 2022-es éves fogyasztói árindexének mértékével, 14,5 százalékkal emelkednek.

A DIGI a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvenciahasználati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG Csoport a későbbekben értékesíteni kíván. „A DIGI mobilinfrastruktúrájának értékesítési lehetősége többletforrást teremthet a vezetékes hálózat további fejlesztésére, ügyfeleink még színvonalasabb kiszolgálására. A DIGIMobil ügyfelek és a Vodafone infrastruktúrájának összekapcsolása az első, lakossági mobil előfizetők számára is közvetlenül érzékelhető előnye a 4iG Csoport tagvállalatai közti együttműködésnek” – mondta Tábori Tamás, a DIGI ügyvezetője. Jelentős előrelépés a DIGIMobil szolgáltatásban a hálózati lefedettség javulása. A Vodafone Magyarország hálózatára áltással a HD-minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik. A változás nem érinti a roaming feltételeket.

Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére, viszont egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség. A DIGI-ügyfélszolgálat munkatársai készséggel állnak az előfizetők rendelkezésére a 1272-es telefonszámon és személyesen a DIGI-pontokon.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek