Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Konzultáljon az EU-val, beleszólhat az ICT-infrastruktúra fejlesztésébe!

MEGOSZTÁS

Az elektronikus hírközlési szektor és infrastruktúrájának jövője áll annak a konzultációs kérdőívnek a fókuszában, amelyet 2023. május 19-ig tölthet ki bárki.

A Bizottság célja a feltáró konzultációval, hogy véleményt gyűjtsön az infokommunikációs ágazat és infrastruktúra lehetséges fejlesztéseiről, pontosabban, hogy véleményeket gyűjtsenek a változó technológiai és piaci környezetről és arról, hogy ez hogyan érintheti az elektronikus hírközlési szektort. Kitér arra is, hogy milyen típusú infrastruktúrára és milyen beruházásokra van szüksége Európának a digitális átalakulás élére az elkövetkező években.

A digitális piacok és különösen a infokomm-piacok átalakuló technológiai és piaci fejlemények előtt állnak. Ide tartozik a felhőalapú adattárolás, az edge computingra való átállás, az ipari metaverzum használhatósága, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és még sok más. Ráadásul az ilyen fejlemények nincsenek elszigetelve a kihívásokkal teli geopolitikai és tágabb értelemben vett gazdasági helyzettől.

„Ezért most itt az ideje, hogy konzultáció keretében megvizsgáljuk a kapcsolódási ágazatot, és összegyűjtsük az érdekelt felek véleményét arról, hogy hol tart az elektronikus hírközlési ágazat, hol lesz és hol kell lennie a jövőben.” – áll a bizottság felhívásában.

A feltáró konzultáció része az összes érdekelt féllel folytatott nyílt párbeszédnek arról, hogy a digitális átalakulás előnyeit élvező összes szereplőnek méltányosan hozzá kell járulnia a szükséges beruházásokhoz. Ez egy összetett kérdés, amely megköveteli a mögöttes tények és számadatok alapos megértését.

A ma elindított konzultáció 12 hétig nyitva áll minden érdekelt fél számára. A konzultáció eredménye alapján a Bizottság mérlegeli az elektronikus hírközlési ágazat jövője szempontjából legmegfelelőbb intézkedéseket. A kérdőív kitöltésére várnak minden érdeklődő céget, szervezetet vagy magánszemélyt. A válaszokat adott esetben indokolni kell, különösen a mennyiségi adatok tekintetében.

Ha ön is szeretné kitölteni a konzultációt és hozzájárulni egy fejletebb európai infotechnológiai-infrastruktúra kialakításához, ha van véleménye, akkor töltse ki a felmérést!

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek