Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Virtuális PLC és új automatizálási termékek érkeztek

MEGOSZTÁS

A virtuális PLC egy alkalmazáshoz hasonlóan letölthető és közvetlenül az informatikai környezetbe integrálható, így az ügyfelek kiaknázhatják a digitalizációban rejlő lehetőségeket.

A Siemens számos új, automatizálásra összpontosító terméket mutatott be, köztük első virtuális programozható logikai vezérlőjét, amely a Simatic S7-1500 PLC funkcióin és működésén alapul, de független annak hardverétől.

A Siemens emellett bejelentette első Sinamics meghajtóját, amely csatlakozik a Siemens Xcelerator portfóliójához, az új Sinamics G220 nagy teljesítményű, többcélú, állítható sebességű meghajtóhoz.

A Siemens szerint az új meghajtó „hozzájárul a fenntartható jövőhöz a teljes életciklusa során, a tervezéstől a szállításig a „karbonsemleges” gyártási telephelyeken és a papírmentes szállítási rendszeren keresztül. Hozzáteszi, hogy energiahatékonyabb is a „beépített Clean Power technológia” révén, amely akár 97 százalékkal csökkenti a harmonikusokat – állítja a Siemens.

Virtuális PLC

  • A Simatic S7-1500V egy teljesen virtuális PLC, amely a Simatic S7-1500 PLC funkcióin és működésén alapul, és független a hardverétől.A Siemens szerint a virtuális PLC-je olyan funkciókat és előnyöket tartalmaz, mint:
  • Kibővíti a jelenlegi S7-1500 PLC-kínálatot, amely lehetővé teszi a gyártóüzemek rugalmasabb és modulárisabb tervezését
  • Egy virtuális vezérlő, amely teljesen kompatibilis a TIA Portallal
  • Bízzon az ismert eszközökben, és építsen a TIA Portalon már létrehozott projektekre
  • Használja az IT-környezetben korábban alkalmazott OT-megoldásokat, és élvezze előnyeiket anélkül, hogy feladna a megszokott struktúrákat
  • Működtesse alkalmazásait központilag, és automatizálja a folyamatlépéseket adatközpontú és szoftver alapú módon
  • Az informatikai mechanizmusok lehetővé teszik a munkafolyamatok optimalizálását és a költségek csökkentését a Simatic S7-1500V PLC-vel

Adminisztráció

A szoftverfrissítések PLC-re történő alkalmazásának folyamata leegyszerűsödik, mivel az összes szoftverfrissítés központilag kezelhető az Industrial Edge Management rendszerrel. A különböző forgatókönyvek és konfigurációk gyakorlatilag először is tesztelhetők a változtatások bevezetése előtt. Ez megkönnyíti az adminisztrációs intézkedéseket és csökkenti a karbantartási erőfeszítéseket.

Hardverfüggetlen

A virtuális PLC-szoftver egyszerűen letölthető és közvetlenül IT-környezetbe integrálható. Ez a könnyű kezelhetőség lehetőséget ad a kezelőknek a hardver- és szoftverkövetelmények teljes szétválasztására. A szoftver gyárilag Industrial Edge Run Time számítógépeken fog futni, miközben a hardver közvetlenül a műhelyben marad.

IT-OT konvergencia

A virtuális PLC-k szintén fontos szerepet játszhatnak az IT-OT integrációban. Az IT-OT konvergencia évről évre növekszik az egyes iparágakban. Az IT és az OT szoros összekapcsolása segíti az üzemeket abban, hogy jobb adatközpontú döntéseket hozzanak a teljesítmény, a termelékenység, a rugalmasság és a fenntarthatóság terén, miközben megőrzik a robusztusabb üzembiztonságot.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek