Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Romantikus chatbotok

MEGOSZTÁS

A társkereső appok ma chatbotok formájában tarolják le a világhálót. Szinte minden érzelmi állapotra akad egy, egyes fejlesztők viszont adatgyűjtésre, manipulációra használják fel a népszerű technológiát.

Képek: Wikimedia Commons, Poxals

 

A kommunikációs technológiák fejlődésével a romantikus kapcsolatok is jelentős változásokon mentek keresztül, kézzel írott lángoló szerelmes levelektől eljutottunk a kevésbé lírai, de hatékony randi appokig. Talán még nincs is felkészülve rá, de már a mesterséges intelligencia (MI) is bekapcsolódott a szerelem-bizniszbe.

 

Aranybánya

A terület aranybánya, vállalkozói szempontból nyolcmilliárd dolláros üzlet, évi több mint hét százalékos növekedéssel. A randizásnál az ember érthető módon a rendszer része, viszont egyes chatbotokat viszont az emberi interakciók teljes helyettesítésére terveznek.

Anima és Romantic AI virtuális romantikus partnereket kínál, egy korábbi virtuális társszolgáltatás Replika februártól éteri beszélgetéseket folytatott, majd a február előtti ügyfelekkel visszatért az erotikus stílusra.

 

Több új appnál a mélytanulás (deep learning) áll a társkeresés központjában. Mások chatbot társhelyettesítőket, megint mások kapcsolatok összehozását kínálják. A Bloomberg a társkeresés különböző aspektusait képviselő négy appot tesztelt.

 

Panoptikum

Blush a leendő randizók önbizalomépítésében segít, mielőtt valódi randi appot kezdenének el használni. A felhasználók változatos ízléseket megjelenítő chatbotokkal flörtölhetnek: az egyik azt mondja, hogy ő az a lány, akitől anyád megijedt volna, a másik viszont a jó beszélgetést szereti kellemes bor és ízletes vacsora mellett. Korlátozott számú karakterrel ingyen, tetszés szerintivel havi 14,99 dollár ellenében chatelhetünk.

Iris felhasználók által vonzónak vélt személyek portréit társítja össze egymással. Könyvtárat használva kezdhetjük pontozni az arcokat, majd egy MI-rendszer megismeri a preferenciáinkat, és a felső két százalék alapján osztályozza a lehetséges partnereket. Tíz lehetőséghez van ingyenes hozzáférésünk, a prémium előfizetés havi költsége 5,99 dollár, amelyért cserébe korlátlan mennyiségben nézegethetjük elméleti partnereinket.

A Teaser AI-t nem sokkal megjelenése után kivonták a forgalomból, majd egy Milla nevű „személykapcsolat-összeboronáló” app lépett a helyére. A kezdeti mulatságos beszélgetések áramvonalasítására fejlesztették, hogy a felhasználó begyakoroltassa saját chatbot utánzatát, aztán a valódi beszélgetések előtt vele gyakoroljunk. A személyre szabáshoz olyan kérdéseket válaszoltak meg, hogy racionálisak vagy emocionálisak, visszafogottak vagy kitárulkozók és hasonlók.

Ha szakítás után esetleg pont megszakad a szívünk, Breakup Buddy rendelkezésünkre áll, és igyekszik meggyógyítani. Az OpenAI GPT-3.5 finomhangolt változata három napig ingyenes, utána pedig havi tizennyolc dollár a használati díj.

Az MI eddigi hatása pozitív, a fejlesztőknek viszont mindent meg kellene tenniük azért, hogy chatbotjaik érzelmileg és persze anyagilag se használják ki a humán partnert.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek