Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Robotszimuláció ChatGPT-vel

MEGOSZTÁS

A SprutCAM X új verziója az OpenAI API-n alapuló ChatGPT-technológiákat integrált , hogy AI virtuális asszisztenst biztosítson a mérnököknek a CNC megmunkálási feladatokban.

A most kiadott frissítés egy AI virtuális asszisztenst integrál, amely segíti a felhasználókat a CAM-munkafolyamat különböző aspektusaiban. Az AI-asszisztens a ChatGPT-technológiákon alapul.

Az AI-varázsló neve Éncy, és a következő üzenettel köszönti a felhasználót: „Szia, Éncy vagyok, a SprutCAM X AI asszisztense. Kérdezz, és szívesen segítek.”

Az AI-asszisztenst az OpenAI API hajtja, amely mély tanulási modelleket használ a természetes nyelv megértéséhez és generálásához. A mérnökök több nyelvű szöveges parancsok segítségével kommunikálhatnak az AI-asszisztenssel, és az AI-asszisztens ennek megfelelően reagál.

Az Éncy a következő feladatokat tudja ellátni:

  • Magyarázza meg az utófeldolgozás eredményeként keletkezett G-kódot! Megkérheti az AI-asszisztenst, hogy tisztázza bármelyik kódsort vagy parancsot, és részletes magyarázatot ad arról, hogy mit csinál, és miért van rá szükség.
  • G-kód létrehozása a műveletek szöveges leírásával. Egyszerűen beírhatja, hogy mit szeretne tenni, például „fúrjon egy 10 mm átmérőjű lyukat a (100, 25) ponton”, és az AI varázsló előállítja a megfelelő G-kódot.
  • Írjon kódot Pythonban .dxf vagy .stl fájlok létrehozásához. Az AI-asszisztens segítségével Python-kóddal 2D-s vagy 3D-s modelleket készíthet az alkatrészekről. Az AI-asszisztens végigvezeti Önt a folyamaton, és valós időben mutatja meg az eredményeket.
  • Adjon meg referencia információkat az ipari robothoz vagy CNC-géphez, amikor kinematikai sémákat hoz létre a MachineMakerben, a SprutCAM Tech digitális ikrek építésére szolgáló nulla kódú alkalmazásban. Az AI-asszisztenstől kérhet bármilyen információt az Ön által használt robotról vagy CNC-gépről, például annak méreteiről, specifikációiról, képességeiről, korlátairól stb.
  • Válaszoljon a SprutCAM X felhasználó bármely kérdésére, még akkor is, ha nem a szoftver működésével kapcsolatos. Bármiről cseveghet az AI-asszisztenssel, például CNC-tippekről és trükkökről, iparági hírekről, bevált gyakorlatokról stb. Az AI-asszisztens megpróbál a lehető legjobban megválaszolni kérdéseit, vagy a megfelelő forrásokhoz irányítja, ha nem. nem tudom a választ.

A fenti kérések létrehozásához a CNC-mérnökök különféle makrókat használhatnak, amelyek automatikusan igazodnak az elvégzendő feladat környezetéhez.

Andrei Kharatsidi, a SprutCAM Tech társalapítója így nyilatkozott: „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan szoftvereket hozzunk létre, amelyek lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy az iparágban a leggyorsabb átfutási idővel zökkenőmentesen áttérjenek a CAD-ről a kész alkatrészekre. A ChatGPT technológiával rendelkező SprutCAM X időt takarít meg, javítja termelékenységét és kreativitását.

A SprutCAM X új frissítése AI-asszisztenssel letölthető a hivatalos webhelyről. A SprutCAM X 30 napos próbaverziót kínál.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek