Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Berlin Európa legjobb okosvárosa

MEGOSZTÁS

Egy tanulmány szerint a német főváros Európa intelligens városközpontja, és az összekapcsolt életmód mellett az ilyen helyek jelentős szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményeznek az egész kontinensen. A megtakarítás 2028-ra eléri a 247 millió tonnát (MMT).

Az intelligens városok piaca: növekedés, trendek és piaci előrejelzések 2023-2028 , a német fővárost és kulturális fellegvárát választotta London, Barcelona, ​​Róma és Madrid előtt. A rangsorok sok különböző intelligens város szempontjának értékelésén alapulnak, beleértve a közlekedést és az infrastruktúrát, az energiát és a világítást, a városvezetést és -technológiát, valamint a városi közlekedés.

Az elemzés Berlint vezető városként azonosította, mivel a tömegközlekedési infrastruktúra fejlesztésére összpontosít, például a Jelbi mobilitás-szolgáltatás (MaaS) alkalmazással, amely egyetlen platformon egyesíti a tömeg- és az egyéni közlekedést. Berlin, proaktív lépéseket tett a megosztott mikromobilitás és a megújuló energiatermelés terén, demonstrálva az intelligens városfejlesztés egységes megközelítését.

„Európa, mint a MaaS szülőhelye, az elmúlt néhány évben jelentős fejlesztéseken és elterjedésen ment keresztül a koncepcióban” – mondta Nick Maynard, a kutatás társszerzője. „Mint ilyen, a vezető európai intelligens városokban a közlekedés az intelligens városfejlesztés jövőbeli stratégiáinak központi részét képezi – és a városoknak, amelyek ezt a megközelítést szeretnék követni, összehangolt tranzitmódszert kell alkalmazniuk, fel kell használniuk a MaaS előnyeit a dugók csökkentésében.”

Az intelligens városok minősítésének értékelése során Juniper hangsúlyozta, hogy a károsanyag-kibocsátás csökkentésében rejlő lehetőségek kulcsfontosságúak az intelligens városok elterjedésében, mivel Európában magas a környezeti hangulat. Az előrejelzések szerint az európai intelligens városok bevezetésével megtakarított szén-dioxid-kibocsátás 2028-ra eléri a 247 MMT-t a 2023-as 161 MMT-ről. Ez  53 százalékos növekedést jelent, ami azt mutatja, hogy az intelligens városok a következő öt évben előreláthatólag jelentősen fejlődnek.

Ugyanakkor hozzátette, mivel az európai energiaszektorban uralkodó költségnyomás, a kormányoknak olyan stratégiákra kell összpontosítaniuk, amelyek lehetővé teszik a költségcsökkentést és a megújuló energiaforrások alkalmazását, például a mesterséges intelligencia nagyobb mértékű használatát az intelligens hálózati rendszerekben.

Top 5 smart city

2023 májusában a Juniper nyilvánosságra hozta a világ 5 legjobb okosvárosának listáját, amely Sanghajból, New Yorkból, Torontóból, Szöulból és Shenzhenből áll.

A Citizen Cloud, amely több mint 1000 szolgáltatás egyablakos pontja a városlakók számára, a kínai technológiai központ vezető szerepének kulcsfontosságú mozgatórugója volt, mivel nemcsak számos szolgáltatáshoz biztosít hozzáférést a lakosok számára, hanem az is. az 5G erőteljes elterjedése és innovatív technológiák alkalmazása, beleértve a digitális ikreket is . A világ összes vezető városa olyan szolgáltatásokat vezetett be, amelyek hatékonyan hasznosítják az adatokat és a kapcsolatot a polgárok élményének javítása érdekében.

A globális tanulmány meghatározta az intelligens városok bevezetését elősegítő lehetséges költségmegtakarításokat is, és 2028-ra globálisan 249 milliárd dollárt jósol a 2023-as 96 milliárd dollárról, ami 158 százalékos növekedést jelent.

A megtakarítások állítólag az intelligens hálózat az intelligens forgalomirányítás és az intelligens utcai világítás kiépítéséből adódó csökkent energiafelhasználás és kibocsátás pénzbeli hatásaiból származnak.

Az ilyen megtakarításokat az intelligens városok kiépítésének egyik fő mozgatórugójának tekintik, és a Juniper előrejelzése szerint 2028-ra az intelligens városi szoftverekre és hardverekre fordított kiadások közel háromszorosával egyenlő lesz, ami egyértelmű utat mutat a városok beruházásainak megtérüléséhez.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek