Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Ezeket a lépéseket kell megtennünk, ha nem akarunk súlyos árat fizetni az adatainkért

MEGOSZTÁS

Adatvédelem, adatfolytonosság, kibervédelmi incidens kezelés – milyen a jelenlegi Ransomware helyzet? Milyen gyakori, mik a jellemző formái? Szabad-e fizetni zsarolás esetén? Hogyan lehet védekezni? Egy kerekasztal beszélgetést ajánlunk, amely során minderre választ kapunk és amelyet minden vállalatvezetőnek és digitális eszközzel dolgozónak meg kellene néznie!

A HRP Europe Kft., szervezésében létrejött kerekasztal beszélgetésen számos elismert szakértő vett részt (Jung Tamás, Principal Consultant, Technical Sales – Arcserve; Szilágyi Béla, Senior System Engineer – Dell Technologies; Szuszkó László, Country Manager – Fortinet; Horváth László, Sales Developement Manager – Kaspersky Lab; Vass Gábor, Solution Assessment Regional Director – Microsoft; Seres Gábor, Inside channel manager – Veeam Software; Tresó Tamás, Regional Channel Sales Manager – Zyxel Networks), akik rengeteg hasznos tanáccsal és gyakorlati példával szolgáltak.

A beszélgetés során több kiberhigiéniai szempontból fontos kérdést tárgyaltak meg, többek között azt, hogy mi az a Ransomware, és mi a helyzet jelenleg ezzel a típusú kiberfenyegetéssel. A résztvevők gyakorlati példákkal mutatták be, hogy milyen gyakori és milyen jellemző formái vannak a Ransomware-nek, valamint azt, hogy szabad-e fizetni zsarolás esetén.

Az egyik legfontosabb téma a védekezés volt, és a résztvevők számos javaslatot tettek arra, hogy hogyan lehet védekezni a kiberfenyegetések ellen, és miért fontos a mentés-helyreállítás. Emellett megvitatták a legnagyobb hibákat a védekezésben és a mentés-helyreállításban, és bemutatták a legjobb gyakorlatokat, amelyek segíthetnek a vállalatoknak védekezni a kiberfenyegetések ellen.

A résztvevők azt is megvitatták, hogy milyen megoldások léteznek most az egyes gyártóknál, InfoSec és storage oldalról, valamint azt, hogy hogyan látják a jövőt és milyen fejlesztéseik vannak vagy tervezettek a témában.

A beszélgetés végén a résztvevők arra hívták fel a figyelmet, hogy növekszik a zsarolóvírusok száma, és fontos, hogy ne titkolják el a támadásokat, ha egy vállalatot érnek. Emellett megemlítették, hogy az ingyenesen elérhető teljes kerekasztal beszélgetésben számos hasznos gyakorlati példa és eset kerül bemutatásra, amelyek segíthetnek a vállalatoknak védekezni a kiberfenyegetések ellen.

A kétórás beszélgetés során a következő kérdésekre kaphatunk választ, ha megnézzük a teljes beszélgetést a HRP digitális oktatótermében:

⯈ Mi az a Ransomware?
⯈ Milyen a jelenlegi Ransomware helyzet? Milyen gyakori, mik a jellemző formái?
⯈ Szabad-e fizetni zsarolás esetén?
⯈ Hogyan lehet védekezni? Miért fontos a mentés-helyreállítás?
⯈ Mik a legnagyobb hibák a védekezésben, és mik a mentés-helyreállításban?
⯈ Milyen megoldások léteznek most az egyes gyártóknál, InfoSec és storage oldalról?
⯈ Hogyan látják a jövőt, milyen fejlesztéseik vannak vagy tervezettek a témában?

Egy egyszerű regisztrációt követően, megnézheti a teljes beszélgetést, díjmentesen

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!