Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Technológiai fölény, versenyelőny – Ezt is biztosíthatják a blockchain megoldások az egészségügyben

MEGOSZTÁS

Az egészségügyi szolgáltatások hatékonysága és biztonsága is növelhető a blockchain alapú megoldásokkal. Ezeket mutatták be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. közös szervezésében megvalósult „Blockchain megoldások az egészségügyben” című konferencián Budapesten.

Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára a megnyitó beszédében kiemelte, hogy a jelen pilot projekt a GFM és az NTP támogatásával valósult meg. A cél pedig az, hogy az ehhez hasonló pályázatokkal, minél több kézzelfogható és gyakorlati példa kerüljön bemutatásra, amelyekből lehet tanulni, valamint általuk fejlődni. Hozzátette, hogy a Blockchain Koalíció tervei és eredményei nemcsak az egészségipar számára fontosak, hanem több olyan iparágban is, amely digitális azonosítókat használ.

A cél az edukáció és a technológia népszerűsítése

Szentgyörgyi Balázs, a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője az eseményen hangsúlyozta, hogy a társadalom szélesebb rétegeiben kevésbé ismerik a blockchain technológia biztonságos felhasználási lehetőségeit. Ebből kifolyólag az NTP feladata az edukáció és a technológia népszerűsítése.

Dr. Gulyás Dávid, a Clinexpert Kft. stratégiai és jogi vezetője előadásában rámutatott, hogy Magyarországon a blockchain széleskörű bevezetése a klinikai vizsgálatoknál olyan technológiai fölényt biztosítana, amely jelentős versenyelőnnyel ruházná fel a magyar cégeket.

Biztonság, traszparencia, rugalmasság

Gönczi Pál, a Molaris Kft. projektmenedzsere elmondta, hogy a jelen megoldás lényegi előnyei közé tartozik a biztonság, transzparencia és a kivételes rugalmasság, a kísérleti projekt pedig az egészségügyi adatbázisok blockchain technológián alapuló hitelesítését támogatja. Hozzátette, hogy ez egy megbízható és biztonságos módszer az adatintegritás fenntartására, az adatok manipulációjának felderítésére, továbbá megőrzi az adatok bizalmas jellegét, valamint a szigorú jogi védelemmel összhangban működik.

A konferencián dr. Vajda Viktor, a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető-helyettese ismertette a Neumann Technológiai Platform (NTP) blockchain technológiai projektjeit és szabályozási törekvéseit.

(Kiemelt kép: Unsplash)

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!