Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Okostükör a mentális egészségért

MEGOSZTÁS

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a világon – utasította mindig Hófehérke gonosz mostohája varázstükrét a Grimm-testvérek egyik leghíresebb meséjében. Ha nem is varázstükör, de itt az utód. A Las Vegas-i CES-en bemutatott okostükör az intelligens otthon újabb fontos és nagyon cool eszköze lehet.

(Kép: Barracoda)

A fogyasztói elektronika legnagyobb éves seregszemléjén, a Las Vegasban idén január 9. és 12. között megrendezett CES-en sok izgalmas darabot mutattak be, a közönség a közvetlen közeljövőbőből kaphatott ízelítőt, és betekintést nyerhettek abba is, hogy egyes fejlesztőcégek miként képzelik el az intelligens otthont (amelyet hosszú évtizedekkel ezelőtt vázoltak fel először).

A Párizs melletti Neuilly-sur-Seine székhelyű Baracoda nem annyira ismert, mint az intelligensotthon-berendezéseket fémjelző más cégek, például a Wyze vagy az iRobot, de ez egyrészt változhat, másrészt magát egészségtechnológiai cégként pozícionálva, a CES 2024 egyik legmenőbb cuccát, a kereskedelmi forgalomba 2024 utolsó negyedévében kerülő BMind Smart Mirrort mutatták be. Ára árhatóan 500 dollár körül lesz.

Mentálhigiéniánk felett fog őrködni

Az okostükröt mentálhigiéniánk javítására találták ki. Mesterséges intelligenciával – generatív MI-vel és természetesnyelv-feldolgozással – azonosítja a hangulatunkat, kezeli stressz-szintünket. Miután elvégezte ezeket, különféle gyakorlatokat javasol a felhasználónak: irányított meditációt, önerősítést egyebek mellett.

Hangunk, testtartásunk és más megfigyelhető fizikai jegyeink alapján igyekszik azonosítani, hogy mire van pont szükségünk. Végső célja hangulatunk változatos gyakorlatokkal, fényekkel, hangokkal és vizuális elemekkel történő javítása. Mindegyiket a tükör felületén jeleníti meg, vagy egyszerűen a tükörből szólnak.

 

 

A szórakoztató és menő technológiai jegyek ellenére a tükröt úgy tervezték, hogy passzoljon az átlagos fürdőszobákhoz. Mindent kísérő okostelefonos app nélkül tesz, nincs szükségünk külön alkalmazásra hozzá, ami ritkaság a mai világban. A meglévő CareOS-re – a fürdőszobai berendezéseket kezelő, első egészség- és szépségplatformra – épül, a hangulatjavításhoz pedig a ThrivePal-ról használ programokat.

Hangulatjavító csodatükör

A személyiségi jogok, a privacy teljes figyelembe vételével dolgozták ki, így az összes ránk vonatkozó információt lokálisan tárolhatjuk, adatainkat soha nem osztja meg az engedélyünk nélkül.

„Az egészség apró változásainak folyamatos megfigyelésére képes technológiák milliók életének megváltoztatására nyújtanak lehetőséget. Mentális állapotunk erős hatással van fizikai közérzetünkre. Ha a hangulatot beépítjük mindennapi wellness bejelentkezéseinkbe, teljesebb képet alkothatunk magunkról, és ez a kép óriási lépés a preventív egészség újradefiniálása felé” – nyilatkozta a tükörről Thomas Serval, a Baracoda vezérigazgatója.

A BMind mellett a francia vállalat intelligens szőnyegmérlegét (BBlance) és BHeart egészségügyi nyomkövetőjét is bemutatta a CES-en. A három szerkezet egyértelműen jelzi a Baracoda intelligensotthon-technológiák melletti elkötelezettségét. Hamarosan nyilván újabbak jönnek.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!