Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Az ITU, a világ első sajtótájékoztatóját tervezi humanoid robotokkal

MEGOSZTÁS

A Nemzetközi Távközlési Unió közelgő AI for Good globális Csúcstalálkozója. a szervezet szerint a világ első, humanoid, szolgáltató robotokat bemutató sajtótájékoztatóját is elhozza. Július 7-én kilenc robot és alkotóik állnak rendelkezésére Svájcban, a genfi konferencián az újságírók számára.

(Kiemelt kép: Ai-Da Robot, az első ultrarealisztikus robotművész –  Aidan Meller alkotása)

 

A rendezvényen több mint 40 speciális robotot mutatnak be, amelyek a tűzoltástól és a házépítéstől az egészségügyi ellátásig és a fenntartható gazdálkodásig terjedő képességeket mutatnak be.

Az újságírókkal való találkozásra tervezett robotok

  1. Beonmi – a világ első teljesen működőképes, általános célú humanoid robotja (Beyond Imagination)
  2. Nadine – a világ egyik legrealisztikusabb humanoid robotja (Genfi Egyetem)
  3. Sophia – az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjának (Hanson Robotics) első robotinnovációs nagykövete
  4. Geminoid – ultrarealisztikus humanoid robot Japánból (Hiroshi Ishiguro)
  5. 4NE-1 – a világ egyik legfejlettebb kognitív humanoid robotja, amelyet az emberekkel való együttműködésre terveztek (Neura Robotics)
  6. Ai-Da Robot – az első ultrarealisztikus robotművész (Aidan Meller)
  7. Grace – a világ legfejlettebb humanoid egészségügyi robotja (SingularityNET)
  8. Desdemona – a Jam Galaxy Band rocksztár robotja
  9. Ameca – a világ másik legélethűbb humanoid robotja (Engineered Arts)

 

geminoid Hiroshi Ishiguro
Geminoid – ultrarealisztikus humanoid robot Japánból (Hiroshi Ishiguro)

 

Az AI for Good Global Summit bemutatja, hogy az új technológiák hogyan támogathatják az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait (SDG) olyan területeken, mint az éghajlati válság elleni küzdelem és a humanitárius válaszlépések megerősítése.

Hot topic

A generatív mesterséges intelligencia és az ember-gép együttműködés a megbeszélések kulcsfontosságú témái lesznek, tekintettel a mesterséges intelligencia iránti közelmúltbeli közérdeklődésre, amely az olyan nagy nyelvi modellek, mint például a ChatGPT és más generatív AI-eszközök megjelenése miatt következik be.

Az esemény a hálózatépítésre helyezi a hangsúlyt az új projektek, cselekvési felhívások és partnerségek kialakítása érdekében. Tartalmazza a gondolatvezetők előadásait, valamint a legkorszerűbb AI-megoldások bemutatóit, amelyek a nemzetközi AI for Good közösség támogatásával globális léptékűek lehetnek.

Az AI for Good bemutatóterén mesterséges inspirált előadások és grafikák is szerepelnek majd, az idei év legfontosabb eseményei közé tartozik Jojo Mayer „Me/Machine” valós idejű mesterséges intelligencia-dob előadásának globális premierje Harry Yeff (REEPS100) „AI and The Machine-Inspired Voice” című művével.” előadást.

Az esemény ad otthont az AI for Good Innovation Factory utolsó fordulójának is, ahol a világ minden tájáról induló induló vállalkozások mutatják be mesterségesintelligencia-megoldásaikat az SDG-k előmozdítása érdekében.

Ingyenes!

Az AI for Good rendezvényt az ITU, az ENSZ információs és kommunikációs technológiákra szakosodott ügynöksége szervezi, a csúcstalálkozó társszervezője Svájc kormánya. Az AI for Good globális csúcstalálkozón való részvétel ingyenes és mindenki számára nyitott. A befogadóképesség korlátozott, ezért a korai regisztráció ajánlott.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek