Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

4 hektáros vertikális farm épül

MEGOSZTÁS

A legmodernebb vertikális gazdálkodási technológiákkal felépített farm 38 500 négyzetméteres termőterülettel a világ legnagyobb vertikális farmja lesz.

Tehuantepec okosvárosát az Opus 2G Group hozza létre, a The Smart Industrial Corridor Benito Juarez (CIINT) projekt keretében, amely egyébként kormányzati projekt része. Ez az oaxacai Salina Cruz kikötő és a veracruzi Coatzacoalcos összekapcsolásából áll, célja, hogy megerősítse Mexikó délkeleti államainak gazdasági növekedését.

A projekt olyan iparágakat foglal magában, mint a vegyipar, az energiaipar és a mezőgazdaság, és a kezdeti szakaszban körülbelül 75 ezer munkahelyet teremt majd.

A több mint 170 ezer ember elhelyezésére szolgáló Tehuantepec okosváros a semmiből épül fel, 40 kilométerre re az oaxacai Salina Cruz kikötőtől.

Tehuantepec intelligens városában az iFarm a legmodernebb StackGrow-technológián alapuló, teljesen automatizált, vertikális farmot épít fel. A világon a legnagyobb automatizált vertikális farm teljes termőterülete 38 500 négyzetméter lesz, ahol több mint 35 fajta leveles zöldséget és mikrozöldséget termesztenek majd, hidroponikus-vertikális gazdálkodási rendszerrel.

A várható havi hozam több mint 288 tonna jó minőségű termés. A Tehuantepec Smart City-ben található kísérleti farm 2024-ben indul.

Az Opus 2G Group és az iFarm 2028-ra 22 automatizált vertikális farm felépítését tervezi az okosvárosban. A jövőben a növények széles skálája szerepel az élelmiszertermelési tervben: bogyók, gyümölcsök, zöldségek, virágok és gyógynövények.

Az iFarm és az Opus 2G Group közös vizsgálatot is folytat, amelynek célja egy beltéri gazdálkodási rendszer kifejlesztése kávé- és kakaóbab termesztésére.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek