Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

A Microsoft a mesterséges intelligenciával körözte le az Apple-t

MEGOSZTÁS

A Microsoft letaszította trónjáról az almás céget több mint 10 év után, és lett a világ legértékesebb vállalata. Ez a trend egy hosszú távú változás kezdeti fázisa lehet. A mesterséges intelligencia a részvénypiacon is megmutatja erejét.

Január 30-án érkeznek a Microsoft friss negyedéves eredményei, míg február 1-én pedig az Apple számai, ami alapján jobban látszódik majd, megőrzi-e friss trónját a redmondi szoftvergyártó. A Reuters által megkérdezett iparági szakértők mind azt valószínűsítik, hogy ez nem egy átmeneti rangsorváltás volt, hanem egy hosszútávú trend kezdeti fázisa.

Azon kérdésre, hogy öt év múlva melyik cég lesz eredményesebb, mind a 13 megkérdezett elemző egyöntetűen azt nyilatkozta, azt valószínűsítik, hogy a Microsoft túlszárnyalja az Apple-t.

Ugyan a részvényárak és az értékelések ezen a héten változhatnak a negyedéves jelentések hatására, hosszú távon azonban a Reuters által megkérdezett összes befektető úgy véli, a Microsoft generatív mesterséges intelligencia terén elért legújabb sikerei hatalmas előnyt jelentenek az Apple-lel szemben.

Trónfosztás

A Microsoft pár hete, január 11-én taszította le trónjáról az Apple-t piaci értéke alapján, miután az több mint 10 évig volt a világ legértékesebb vállalata. A verseny pedig átgyűrűzhet egy második helyért folytatott harcba.

Több tényező mellett ugyanis a mesterséges intelligencia (MI) játszik hatalmas szerepet a részvénypiacon is mutatkozó változásokban, így a ChatGPT-t készítő OpenAI mögé beállt Microsoft mellett az AI-forradalom alapját adó chipeket gyártó Nvidia is beszállhat a dobogón zajló küzdelembe.

(Kiemelt kép: Sunrise King on Unsplash)

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!