Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Bard, a Google új csevegőbotja válasz a ChatGPT-re

MEGOSZTÁS

Február 7-én a Google bejelentette, hogy elindítja a Google Bardot, amely mesterséges intelligencia alapú és párbeszédekre képes chatbot.

A Google anyavállalata, az Alphabet chatbot szolgáltatást és több mesterséges intelligencia algoritmus csatolását tervezi keresőmotorjához – írta Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója egy hétfői blogbejegyzésében. Pontosabban, a vállalat hozzátette, hogy jelenleg „egy kísérleti párbeszédes AI-szolgáltatáson dolgozik, amelyet a LaMDA hajt” Bard néven.

A közlemény szerint a szolgáltatás már elérhető a megbízható tesztelők számára, de a következő hetekben a nyilvánosság számára is megnyitják a Bard használatát. A hír hónapokkal azután érkezett, hogy a Microsoft és az OpenAI elindította a ChatGPT-t, egy rivális verziót, amelyet a közvélemény szinte megbabonázva fogadott. Microsoft alig kettő hete jelentette be, hogy további 10 milliárd dollárral növeli a projekt pénzügyi támogatását.

Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója
Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója

„A Bard a világ tudásának széles skáláját igyekszik egyesíteni nagy nyelvi modelljeink erejével, intelligenciájával és kreativitásával. Az internetről származó információkra támaszkodik, hogy friss, kiváló minőségű válaszokat adjon.” – az Alphabet vezérigazgatója optimista a keresések minőségével kapcsolatosan, mert valósidejű információkból fog dolgozni a chatbot.

A LaMDA, azaz a Language Model for Dialogue Applications (nyelvi modell a párbeszédes alkalmazásokhoz) a Google által kifejlesztett neurális társalgási nyelvi modellek családja.

Hogy mekkora a verseny a Google és a Microsoft között, a mesterséges intelligencia alapú chatbot keresők témakörében, mi se mmutatja jobban, mint az, hogy a MS meglepetés rendezvényt szervezett a redmondi központjukba, egy nappal a Google Alphabet saját mesterséges intelligenciával és kereséssel kapcsolatos rendezvénye előtt, amelyet február 8-ra terveztek be.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!