Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Új miniszteri biztost kapott a kormányzati informatika

MEGOSZTÁS

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter február 15-től dr. Bodor Józsefet nevezte ki az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá, aki dr. Guller Zoltánt váltja ebben a feladatkörben.

(kiemelt fotó: DMÜ)

A miniszteri utasítás szerint a miniszteri biztos az egységes, átlátható és strukturált nemzeti informatika és e-közigazgatás működtetése, fejlesztése, valamint a közigazgatási informatika infrastrukturális ellátottságának szervezett biztosítása érdekében cselekvő állami tulajdonú gazdasági társaságok portfóliójának homogén kialakítása érdekében felelős különösen a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. (DMÜ) révén az érintett gazdasági társaságok és szervezetek konszolidált működtetésének kialakításáért.

Ő felel továbbá a DMÜ és tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdasági társaságok konszolidált működtetéséhez szükséges intézkedések, előterjesztések és jogszabály-módosítások előkészítéséért.

Dr. Bodor József kinevezésével dr. Guller Zoltán eddigi miniszteri biztosi megbízása megszűnik. A DMÜ vezetését a változás nem érinti, továbbra is dr. Guller Zoltán a cég vezérigazgatója.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek