Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Krétával írt táblával nem lehet a figyelmet fenntartani

MEGOSZTÁS

A technológia és a vizuális inputok ma már nélkülözhetetlenek a modern oktatásban. Amellett, hogy segít az információk gyors és hatékony átadásában, a képernyők beemelése az oktatási programokba segít maximalizálni a koncentrációt és minimalizálni a figyelemelterelést az osztályteremben.

Az oktatásnak ugyanúgy haladni kell a korral, mint világunk többi részének. A Newline interaktív okostáblái, közülük is a legújabb, tantermi célokra készült fejlesztésű, Lyra az eddigi legjobb, legbiztonságosabb és leginkább jövőbiztos eszköz a piacon.

Maximális támogatás a pedagógusoknak

A Newline interaktív okostáblái a legkorszerűbb oktatási eszközök között vannak. A táblák fejlesztésénél alapvető elvárás volt, hogy az eszközök a lehető legnagyobb mértékű támogatást nyújtsák a pedagógusoknak, anélkül, hogy a tanárok és diákok közti alapvető interakció sérülne.

A Newline célja, hogy a lehető legtermészetesebb és legegyszerűbb módon integrálja az érintőképernyő használatát az osztálytermi (vagy épp távoktatási) mindennapokba. Az interaktív okos eszközök bevonás az oktatásba nagy mértékben inspirálja a diákokat a részvételre, interakcióra, és lendületet ad a proaktív tanulásnak.

digitális interaktív tábla
Az interaktív táblák a modern oktatás fontos eszközei, amelyek segítenek a tanulók
figyelmének fenntartásában és az információk gyors átadásában.

 

Newline Ecosystem: egyszerűen használható szoftvereszközök

A modern tantermek gyors fejlődésével egyre több rendszer, megoldás, eszköz és digitális tartalom jelenik meg. A pedagógusokon sok múlik: vajon megtalálják az utat ebben a digitális káoszban? A legnagyobb kihívás talán számukra az, hogy hogyan lehet a tantervi tartalmakat a támogató digitális tartalmakkal, alkalmazásokkal, az osztályteremben lévő eszközökkel és a diákok tartalmaival kombinálva optimálisan felhasználni.

Erre nyújt megoldást a Newline által kifejlesztett interaktív ökoszisztéma, amely egyszerűen használható szoftvereszközöket és alkalmazásokat tartalmaz, amelyek segíthetik a pedagógusokat, hogy a saját oktatási stílusukhoz igazítva, a legtesthezállóbb módon végezhessék a munkájukat.

A Newline Ecosystem a legtöbb szoftverrel, dokumentumformátummal és eszközzel kompatibilis és képes lefedni minden interaktív tantermi igényt.

Modern tábla – számos extrával

A Newline Ecosystem többek közt olyan eszközöket foglal magába, mint a minden tanóra alapját képező Whiteboard, vagyis tábla alkalmazás, ami minden Newline interaktív kijelzőhöz alapját képezi. Nincs szükség hozzá számítógépes csatlakozásra, egyszerűen csak egy QR kód szükséges a bejelentkezéshez, hogy a munkamenet gyorsan elmenthető legyen egy Google Drive-ra, és máris akár az internetről is importálhatunk képeket és dokumentumokat. Akár három külön részre is feloszthatjuk a táblát, amin a gyerekek párhuzamosan dolgozhatnak.

Kulcsfontosságú eszközök és alkalmazások

  • Az összes Newline képernyőbe integrálva van a Cast, ami egy hihetetlenül egyszerű, gyors, biztonságos és kényelmes megoldás a vezeték nélküli képernyőmegosztásra az osztályteremben.
  • Hibrid vagy távoktatás esetén a Broadcast segít streamelni az előadó képernyőjének tartalmát a diákok saját eszközeire.
  • A Launch Control segítségével egyetlen QR-szkenneléssel és egy érintéssel egyszerűen elindíthatunk bármilyen típusú videóhívást mobileszközről. A Microsoft 365 fiókon és vagy Google-fiókon keresztül történő kapcsolódás révén naptárak és leckék is szinkronizálhatóak.
  • A Engage és App Store az órákon használható feladatok, leckék és eszközök széles választékát biztosítja. Az App Store az oktatási eszközök széles és egyre bővülő választékát kínálja, és minden alkalmazás teljes kompatibilitás szempontjából tesztelve van a Newline interaktív kijelzőivel. Az Engage segítségével saját leckéket, feladatokat és oktatási anyagokat hozhatunk létre, vagy konvertálhatjuk már meglévő anyagainkat. A feladatok elkészítéséhez ingyenes sablonok és több mint 130 tantárgyspecifikus eszköz áll a rendelkezésünkre.
  • A Classroom Tools egy válogatás a tanárok által leggyakrabban használt eszközökből, mint például az időzítő, a függöny, reflektor, dobókocka és közlekedési lámpa, amelyek segíthetnek az órák hatékony lebonyolításában.
  • Nagyobb kampuszok számára is ideális lehet a Newline rendszere, hisz a Display Management segítségével bárhonnan irányíthatjuk az összes Newline interaktív kijelzőt egy külön erre a célra kialakított és biztonságos webes felületen keresztül.
digitális interaktív tábla
Newline Ecosystem a legtöbb szoftverrel, dokumentumformátummal és eszközzel kompatibilis és képes lefedni minden interaktív tantermi igényt

 

Newline Lyra – új csillag az égen

Bár a Newline ökoszisztéma minden okostáblájukon megtalálható, de a tantermi megoldások legfényesebb csillaga jelenleg mégis a Lyra. A speciális Android operációs rendszeren nyugvó eszköz fejlesztésekor az egyik legfontosabb szempont az adatvédelem volt.

A készülék teljes beállítási folyamata és használata is lenyűgözően egyszerű. A papírszerű írástechnológiai élmény lehetővé teszi az oktatók számára, hogy teljes mértékben a tanításra koncentrálhassanak. Mindezt úgy, hogy közben olyan magával ragadó élményt nyújt, amely minden padsorból élénk színekkel és kristálytiszta 4K képpel fogja lekötni a diákokat.

A készülék antimikrobális bevonatú képernyője megakadályozza a kórokozók terjedését, beépített speciális kékfény szűrője pedig a szem világát hivatott megóvni.

A több felhasználót támogató profilválasztás lehetővé teszi, hogy a kezdőképernyő és a gondosan testre szabott beállítások elmenthetők legyenek tanárok, diákok, csapatok vagy osztályok számára. Megszünteti az eszköz- és felhasználóváltással járó problémákat.

A Newline Lyra mellet szól még a kiváló minőségű hangzás, a továbbfejlesztett hardver, illetve az automatikus hardverfelismerés és konfigurálás. Felhasználóbarát kialakítása és széles méretválasztéka a legkisebb nyelvi oktatóktól a gimnáziumi osztálytermeken át az egyetemi előadókig az oktatói munka egyik leghasznosabb segítőjévé teszi.

Összegzés

Az interaktív táblák a modern oktatás fontos eszközei, amelyek segítenek a tanulók figyelmének fenntartásában és az információk gyors átadásában. A Newline Lyra az egyik legjobb tábla a piacon, amely maximális támogatást nyújt a pedagógusoknak és lehetővé teszi az érintőképernyő használatát a lehető legtermészetesebb és legegyszerűbb módon. A modern tábla és a köré épült teljes oktatási ökoszisztéma sok extra funkcióval rendelkezik, amelyek hatékonyabbá teszik a tanítást.

Érdekli az interaktív tábla? További információ és még több Newline innovatív terméket a HRP Europe Kft. weboldalán talál!

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek