Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

HR-technológiai trendek 2023-ban

MEGOSZTÁS

Az elmúlt években számos cég alkalmazott HR-technológiai megoldásokat a munkájában. A digitálizációra való átállás segít a szervezeteknek hatékonyabban optimalizálni az emberi erőforrásokat a közösségi-, mobil-, elemzési- és felhőtechnológiák révén. Az emberi erőforrás technológiai prioritásai közé tartozik az elemzés, a virtuális technológia és a tanulási platformok.

Mi ez? HR-tech

A HR-technológiai megoldások közé tartoznak a szoftverek, digitális platformok, eszközök és felhőalapú technológiák, amelyek biztonságosan tárolják az adatokat, automatizálják a napi folyamatokat és elemzési eszközöket biztosítanak, a stratégiai döntések meghozatalához.

A digitális HR-platformok olyan érzékeny adatokat kezelnek, mint a bérek, juttatások, toborzás, alkalmazás, termelékenységmenedzsment és az alkalmazottak kommunikációja. Ezen folyamatok automatizálása időt és pénzt takarít meg. A felelősség korlátozásával és az emberi tévedés megelőzésével csökkenti a költséges hibák létrejöttét is.

A HR-tech megoldás az üzleti élet számára és létfontosságú a szervezet sikeréhez. Az SRHM kutatása azt mutatja, hogy a HR-szoftvert használó szervezetek jobban teljesítenek, mint azok, amelyek nem használják ezeket a digitális eszközöket.

Ami a személyzeti technológiát illeti, a PWC jelentése kimutatta, hogy egyre több szervezet használja a HR-technológiát a a hatékonyabb folyamatok érdekében.

 

Mesterséges intelligencia és gépi tanulás alkalmazása

Az IEEE Globális tanulmánya szerint 2023-ban a kritikus technológiai változások a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás (21 százalék), a számítási felhő (20 százalék) és az 5G (17 százalék) lesz. A világ üzleti vezetőinek és elemzőinek 66 százaléka egyetért abban, hogy az elkövetkező 1-5 évben szinte minden iparágban az AI fogja a legtöbb innovációt előmozdítani. Az AI és az ML segít a HR-menedzsereknek csökkenteni a munkaterhet, miközben tovább javítja vállalkozásuk általános termelékenységét 2023-ban.

Blockchain integráció

A Morgan Philips Group tanulmánya feltárja, hogy a blockchain 2023-ban megváltoztat néhány HR-technológiai trendet. A blockchain például olyan szilárd biztonsági lehetőségeket kínál, mint a hálózatok titkosítása, ahol az alkalmazottak és a vállalatok biztonságosan megoszthatják egymással az információkat, lehetővé téve a toborzóknak az alkalmazottak adatainak ellenőrzését, beleértve az képzési- és karrierutat, ezeknek az eredményeit.

 

Digitális tanulás, képzés és fejlesztés

A világjárvány számos tanulási lehetőséget teremtett a munkaerő átképzésére és képzésére, például számos digitális tanulási platformot hoztak létre. Ezek lehetővé teszik a vállalkozások számára, a munkafájlok és erőforrások megosztását, a munkafolyamatok automatizálását és a szakmai fejlődést kereső alkalmazottak támogatását. A utóbbiakat a munkaalapú tanulás arra ösztönzi, hogy legyenek proaktívabbak és érjék el személyes és szakmai céljaikat. Ez a trend 2023-ban is erős marad.

 

Technológia, amely felgyorsítja a hibrid munkavégzést

Számos felmérés azt mutatja, hogy az emberek és a vállalatok vonzódnak a hibrid munkastílushoz. A Robert Half, globális toborzócég tanulmánya például azt mutatja, hogy a COVID-19 világjárvány miatt jelenleg otthonról dolgozó szakemberek körülbelül egyharmada (34%) új állást keresne, ha teljes munkaidőben az irodában kellene lennie.

©ICT Global

HR-tech

  1. A humánerőforrás-technológia bevezetése a HR-vezetők egyik legkritikusabb pontja a tehetségek bevonzása, az alkalmazottak tapasztalatának javítása és a műveletek hatékony bővítése.
  2. Az AI és az ML az egyik legnépszerűbb HR-technológiai irányzat, amely segít a munkaerő elemzésében és az alkalmazottak támogatásában.
  3. A hibrid munka továbbra is számos vállalat vezetőmodellje. Ugyanakkor ki kell fejleszteni egy olyan platformot, amely biztonságossá teszi a belső adatokat, amelyre a blockchain jelenthet megoldást.
  4. A virtuális munka pozitív hatással van az alkalmazottakra. A McKinsey tanulmányban a távolról dolgozó alkalmazottak nagyobb hatékonyságot látnak, és optimistábbak a munkájukat illetően. Az emberi erőforrás technológia olyan eszközöket valósít meg, amelyek hozzásegítik az alkalmazottakat az egészséges életmódhoz és a munkakapcsolatokhoz.
  5. Az új technológiák beépítése nemcsak az egészséges munkahelyi környezet megteremtését teszi lehetővé, hanem az új alkalmazottak képzését és a meglévők továbbképzését is – a hosszútávú egészséges munkakapcsolatok kiépítésének érdekében.
PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek