Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Ez az 5 legjövedelmezőbb tech-karrier

MEGOSZTÁS

A világjárvány idején felerősödött digitalizációs ütemnek köszönhetően, a felhőszektor példátlan növekedésen ment keresztül az elmúlt három évben. Ha hosszú távú technológiai karriert szeretne valaki kialakítani, fontos, hogy beazonosítsa a megfelelő növekedési potenciállal rendelkező munkahelyeket és ágazatokat. Íme, öt menő IT-szakterület, amelyet érdemes megcélozni 2023-ban.

2022 tavaszától kezdődően dübörögni kezdtek az elbocsátások a tech-szektorban, az év végéig nagyjából ezer technológiai vállalat 160 ezer dolgozót bocsátott el. A hírek főként az elbocsátásokra összpontosítottak és ez torz benyomást kelthettek az iparág valódi állapotáról. Kulcsfontosságú szem előtt tartani, hogy a technológiai egy folyamatosan fejlődő iparág és a jelenlegi helyzettől függetlenül folyamatosan nyílnak új munkalehetőségek.

Data Scientist

2021-ben 79 zettabájtnyi adat keletkezett világszerte, és a globális big data elemzési piac éves bevétele a becslések szerint 2025-re eléri a 68 milliárd dollárt.
A különböző területeken és iparágakban, köztük az egészségügyben, a pénzügyi szolgáltatásokban és a közpolitikában – valamint a technológiai cégeknél – végzett munka kiváló növekedési pálya lehet.

A 7 számjegyű fizetések alapvetőnek számítanak ebben a szektorbanForrás: No Fluff Jobs
A 7 számjegyű fizetések alapvetőnek számítanak ebben a szektorban
Forrás: No Fluff Jobs

Gépi tanulási mérnök

A Bureau of Labor Statistics (BLS) előrejelzése szerint 2029-ig 15%-kal nő a számítógépes és informatikai kutatói állások száma. Ez jó hír a mesterséges tanulási (AI) szakemberek és a gépi tanulási mérnökök számára, akik a mesterséges intelligenciát számítógépes modellek képzésére használják. Ez a pálya a munkaerőpiacon mindenütt alkalmazható, a pénzügyi, üzleti, genetikai és genomikai, egészségügyi, kiskereskedelmi és oktatási ágazatokban egyaránt szükség van tehetséges emberekre.

Felhasználói élmény (UX) tervező

Az UX-tervezők felelősek a termék általános felhasználói élményéért, beleértve mindent a megjelenéstől és a használhatóságtól kezdve a termék használatának egyszerűségéig. A UX-tervezők azt is megértik, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba egy termékkel, kutatásokat és elemzéseket használnak annak kiderítésére, hogy az emberek mit szeretnek – és mit nem – a jelenlegi tapasztalataikban. Ez egy másik iparági karrier – mivel az ügyfélélmény (CX) számos vállalat stratégiájának középpontjában áll, az UX-tervezők létfontosságúak annak biztosításában, hogy a termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalatok zökkenőmentesek és élvezetesek legyenek.

DevOps mérnök

A DevOps egyre fontosabb szerepkör, amely két részleg metszéspontjába helyezi a szakembereket, biztosítva az integrációt mind a szoftverfejlesztés, mind az informatikai üzemeltetés számára. A DevOps mérnökök erős műszaki háttérrel rendelkeznek, de értik az üzleti igényeket is, és képesek kommunikálni mind a fejlesztői, mind az informatikai üzemeltetési csapatokkal. Viszonylag új szakma, 2007 és 2008 között alakult ki. Kezdetben a tisztán technológiai vállalatoknál megtalálható munkakör volt, a DevOps mostanában a gyártásban is megveti a lábát, ahol a folyamat- és készletgazdálkodás jelentős kihívást jelenthet. Az egészségügyi technológia, a biztosítási technológia és a bankszektor is felvesz embereket.

Alkalmazásfejlesztő

Az alkalmazásfejlesztőkre nagy a kereslet. A BLS szerint a szoftverfejlesztők, minőségbiztosítási elemzők és tesztelők foglalkoztatottsága 2031-ig várhatóan 25%-kal nő; ez jóval gyorsabb, mint az összes szakma átlaga. A mobilalkalmazások, webböngészők és asztali alkalmazások fejlesztése mellett ez egy olyan karrier, amelyet nem csak a Big Tech, hanem az összes iparágban fejleszthetsz.

Még több HR-hír a technológiai szektorból, erre a linkre kattintva elérhető.

IT EXPERTS-TECH LEADERS 2024 FELHŐ A JAVÁBÓL KONFERENCIA

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek

ICT Global News

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az IT legfontosabb híreiről!