Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet

MEGOSZTÁS

A generatív MI-modellek megváltoztatják a internet gazdaságát, olcsóbbá téve azt és a gyengébb minőségű tartalom előállítását támogatva. Még csak most kezdjük látni ezeknek a változásoknak a hatásait, de úgy tűnik, mintha a web lényege ostrom alatt állna.

(Kiemelt kép: Unsplash)

A jól belakott digitális világunkban gyors és jelentős változások „lángolnak”, olyan jelek és események örvényét keltve, melyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az elmúlt hónapokban számtalan átalakulás söpört végig az interneten, kitörölhetetlen nyomot hagyva a tájképében. A Google hatalmas folyosóitól a Twitter vibráló nyüzsgéséig, online létünk alapjai megritkultak. Úgy tűnik, mintha a web lényege ostrom alatt állna, és minden egyes nap új kihívásokat és bizonytalanságokat hoz. Kezdjük a Google-lal, a keresőmotorok területén uralkodó behemóttal. Az innovációra való könyörtelen törekvése során eltökélt szándéka volt, hogy újra feltalálja az információhoz való hozzáférés módját. A megszokott kék linkek, melyek évek óta vezetnek minket, most veszélybe kerültek, mivel a Google arra törekszik, hogy megdöntse ezt az időtálló hagyományt. Ennek a törekvésnek messzemenő következményei vannak, mivel azt ígéri, hogy újradefiniálja, hogyan navigálunk az internet hatalmas kiterjedésében. A Twitter (vagy új nevén X), az egykor hiteles emberi interakcióktól hemzsegő platform ma a valódi elkötelezettség látszólagos leértékelődésével küzd. Identitásának lényege forog kockán, miközben azzal a kihívással küzd, hogy visszanyerje korábbi dicsőségét. Az e-kereskedelem területén az egykor hatalmas Amazon a maga is fura átalakulásán megy keresztül. Sikerének jellemzője (a termékek páratlan választékát kínálja a kezünk ügyében) most veszélybe került. Az ócskaságok jelensége árnyékot vetett a platformra, és elárasztotta azt az alacsony minőségű termékek áradatával. Az érintetlen vásárlási élmény, mely egykor elragadott minket, mostanra megkopott, miközben a színvonal alatti ajánlatok óceánján gázolunk keresztül. A TikTok, a vibráló és addiktív videómegosztó platform sem mentes a felfordulástól. Miközben a platform egyre népszerűbbé válik, nehezen tudja megőrizni eredeti varázsát, mivel a beáramló tartalom nem felel meg a célnak. A vírusszerűségre való törekvés felhígította a kreativitás és a hitelesség lényegét, így a felhasználók visszavágynak a TikTok aranykorába.

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
A jól belakott digitális világunkban gyors és jelentős változások „lángolnak”, olyan jelek és események örvényét keltve, melyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az elmúlt hónapokban számtalan átalakulás söpört végig az interneten, kitörölhetetlen nyomot hagyva a tájképében (Fotó: Unsplash)

E kaotikus panoráma közepette a ChatGPT, mint a spam-oldalak létrehozására szolgáló eszköz megjelenése a web metamorfózisának újabb jele. Az egykor a természetes nyelvfeldolgozás áttöréseként ünnepelt technológiát most arra használják ki, hogy automatizált, rossz minőségű tartalommal árasszák el az internetet. A következmények súlyosak, mivel az online információk hitelessége és megbízhatósága a tét. A web alapja, a tudás és a történelem hatalmas tárháza is ostrom alatt áll. Az Internet Archive, a digitális műtárgyak megőrzésének bástyája, harcban áll a könyörtelen adathalászok ellen. Ezek a gátlástalan szereplők az archívumban tárolt értékes információkat akarják kiaknázni, így elgondolkodhatunk azon, hogy milyen következményekkel jár egy olyan világ, ahol a tudás eladható. A Wikipedia, a digitális kor tiszteletre méltó enciklopédiája sem ismeretlen a „kaparás” veszélyei előtt. Hatalmas információhalmazait a Google már régóta használja fel „tudáspanelek” létrehozására. A közelmúltban heves viták tárgyává vált a mesterséges intelligencia nyelvi modelljeinek használata a Wikipédia-cikkek írásához. Miközben ezek a modellek példátlan sebességet és hatóköröket kínálnak, számos kihívást is felvetnek, a tények hamisításától a források meghamisításáig. A Wikipédia gondozói válaszúton találják magukat, ahogy az emberi szakértelem és a mesterséges intelligencia által vezérelt hatékonyság csábítása közötti kényes egyensúlyban lavíroznak. E fejlemények láttán nem lehet nem érezni, hogy a web ismét az átalakulás küszöbén áll. A mesterséges intelligencia, a változásokat hajtó hatalmas erő, a maga nyomában átformálja a tájat. Felhasználóként és alkotóként sarkalatos ponton találjuk magunkat, ahol az a feladatunk, hogy alkalmazkodjunk ehhez az új korszakhoz, miközben meg kell őriznünk a digitális világ integritását és hitelességét. A kihívások óriásiak, de az innováció és a növekedés lehetőségei is. A web újradefiniálásának és újragondolásának útja még csak most kezdődött, és rajtunk múlik, hogyan alakítjuk a jövőjét. A web persze mindig és folyamatosan „haldoklik”; évek óta, a weboldalakról forgalmat elterelő alkalmazások vagy az állítólag egyre rövidebb ideig tartó figyelmet jutalmazó algoritmusok miatt is. De 2023-ban ezt a haldoklást már látványosabban teszi, egy új katalizátor van a háttérben: a mesterséges intelligencia.

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
A web újradefiniálásának és újragondolásának útja még csak most kezdődött, és rajtunk múlik, hogyan alakítjuk a jövőjét. A web persze mindig és folyamatosan „haldoklik”; évek óta, a weboldalakról forgalmat elterelő alkalmazások vagy az állítólag egyre rövidebb ideig tartó figyelmet jutalmazó algoritmusok miatt is (Fotó: Unsplash)

A mesterséges intelligencia meghaladja az internet skálázhatóságát

A probléma rendkívül nagy vonalakban a következő. Évekkel ezelőtt a világháló olyan hely volt, ahol egyének készítettek dolgokat. Honlapokat, fórumokat és levelezőlistákat csináltak, és egy kis pénzt is kerestek vele. Aztán a vállalatok úgy döntöttek, hogy ők jobban is tudják ezt csinálni. Létrehozták a dörzsölt és funkciókban gazdag platformokat, és megnyitották az ajtókat, hogy bárki csatlakozhasson hozzájuk. Dobozokat tettek elénk, mi pedig megtöltöttük ezeket a dobozokat szöveggel és képekkel, és az emberek azért jöttek, hogy megnézzék a dobozok tartalmát. A cégek a méreteket hajszolták, mert ha egyszer elég ember gyűlik össze valahol, általában van rá mód, hogy pénzt keressenek rajtuk. De a mesterséges intelligencia megváltoztatja ezeket az aranytojást tojó tyúkként funkcionáló üzleti megoldásokat. Pénz és számítási kapacitás esetén az MI-rendszerek (különösen a jelenleg divatos generatív modellek) könnyedén skálázódnak. Rengeteg szöveget és képet állítanak elő, és zenét és videót is. A teljesítményük potenciálisan túlszárnyalhatja, vagy túlszárnyalta már azokat a platformokat, melyekre a hírek, információk és szórakozás terén támaszkodunk. De ezeknek a rendszereknek a minősége gyakran gyenge, és úgy épülnek fel, hogy a mai webet parazita módon használják fel. Ezeket a modelleket a legutóbbi webes korszakban lefektetett adatrétegeken képezték ki, melyeket tökéletlenül állítanak helyre. A vállalatok a nyílt webről „kaparják le” az információkat, és gépi úton generált tartalommá finomítják azokat, melyek előállítása így olcsó, de kevésbé megbízható. Ez a termék aztán versenyez a figyelmünkért az őket megelőző platformokkal és emberekkel. A webhelyek és a felhasználók számolnak ezekkel a változásokkal, és próbálják eldönteni, hogyan alkalmazkodjanak, és hogy egyáltalán képesek-e idomulni ehhez a Szép és Új MI-Világhoz.

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
A cégek a méreteket hajszolták, mert ha egyszer elég ember gyűlik össze valahol, általában van rá mód, hogy pénzt keressenek rajtuk. De a mesterséges intelligencia megváltoztatja ezeket az aranytojást tojó tyúkként funkcionáló üzleti megoldásokat (Fotó: Unsplash)

MI = Internet?

A mesterséges intelligencia az alapréteg, és a ChatGPT alkalmazások lesznek majd az új weboldalak. A világ technológiai forradalom tanúja, ahogy a mesterséges intelligencia a digitális tájkép középpontjába került. Ahogyan az internet átalakította az élet- és munkamódszerünket, az MI most arra készül, hogy a digitális világ új alaprétegévé váljon. Ebben az új paradigmában a ChatGPT a böngésző szerepét töl(he)ti be, míg a ChatGPT és más gépi tanulási (ML) modellek alapján felépített startupok weboldalakként működnek ebben az új, mesterséges intelligencia által vezérelt interneten. Ahhoz, hogy teljes mértékben felfoghassuk az MI-ban rejlő lehetőségeket, először is meg kell értenünk, hogy milyen szerepet tölt be már ma is a digitális világunkban. Az MI nem csupán egy újabb eszköz vagy alkalmazás; egy teljesen új ökoszisztéma gerincét képezi, mely soha nem látott növekedést és innovációt tesz lehetővé. A mesterséges intelligencia forradalma minden iparágra hatással lehet, az egészségügytől az oktatáson át a pénzügyekig és a közlekedésig. Ha a mesterséges intelligenciát új alaprétegnek tekintjük, elkezdhetjük elképzelni ennek a feltörekvő technológiának a hatalmas lehetőségeit és átalakító (diszruptív) erejét. Ahogyan az internet megzavarta a hagyományos üzleti modelleket, az MI olyan új alkalmazások és szolgáltatások előtt fogja megnyitni az utat, melyeket még csak el sem tudunk képzelni.

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
A világ technológiai forradalom tanúja, ahogy a mesterséges intelligencia a digitális tájkép középpontjába került. Ahogyan az internet átalakította az élet- és munkamódszerünket, az MI most arra készül, hogy a digitális világ új alaprétegévé váljon (Fotó: Unsplash)

ChatGPT: a mesterséges intelligencia böngésző

Ebben az új, mesterséges intelligencia által vezérelt interneten belül a ChatGPT böngészőként működik, mely a felhasználók számára kaput biztosít a mesterséges intelligencia által lehetővé tett tudás és képességek gazdagságához. A GPT-4 architektúrán alapuló ChatGPT lehetővé teszi a természetes nyelvi megértést és generálást, így a felhasználók zökkenőmentes és intuitív módon léphetnek kapcsolatba az MI-alapú alkalmazásokkal. Az MI-vezérelt internet böngészőjeként a ChatGPT-nek megvan a lehetősége arra, hogy az MI-alkalmazások és -szolgáltatások elérésének alapértelmezett eszközévé váljon, és így az új digitális ökoszisztéma alapvető elemévé küzdje fel magát.

ML-modellekre épülő startupok: a mesterséges intelligencia weboldalak

Ugyanígy a ChatGPT-re és más ML-modellekre épülő startupok jelentik a weboldalakat ebben az új, MI-vezérelt interneten belül. Ezek a startupok a mesterséges intelligencia technológiát kihasználva olyan innovatív megoldásokat, termékeket és szolgáltatásokat hoznak létre, melyek meghatározzák a digitális élmények következő generációit. Az MI-alapú virtuális asszisztensektől és a személyre szabott tanulási platformoktól kezdve a fejlett analitikai eszközökön át az önvezető autókig az ML-modellekre épülő startupok az MI-forradalom élvonalába tartoznak. Ezek az „MI-weboldalak” újra fogják definiálni a technológiával való interakcióinkat, és az elkövetkező években a gazdasági növekedés és az innováció kulcsfontosságú motorjai lesznek.

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
Az MI-alapú virtuális asszisztensektől és a személyre szabott tanulási platformoktól kezdve a fejlett analitikai eszközökön át az önvezető autókig az ML-modellekre épülő startupok az MI-forradalom élvonalába tartoznak (Fotó: Unsplash)

Az MI-vezérelt gazdaság

Ahogy az MI az új internetté válik, jelentős növekedésre és lehetőségekre számíthatunk nemcsak a böngészés és az infrastruktúra szintjén, hanem a weboldalak és alkalmazások szintjén is. Ahogy az internetes forradalom számtalan új vállalkozást és lehetőséget hozott létre, úgy az MI-vezérelt gazdaság is új vállalkozások, munkahelyek és iparágak sokaságát fogja megteremteni. Azzal, hogy a mesterséges intelligencia a digitális táj új alaprétegévé vált, az innováció, az együttműködés és a növekedés új korszakának küszöbén állunk, mely újradefiniálja azt, ahogyan élünk, dolgozunk és a technológiával kapcsolatba kerülünk. Ahogy az MI átveszi az új internet szerepét, az emberiség történelmének egy átalakító korszakának hajnalán állhat. A ChatGPT-hez hasonló MI-böngészők fejlesztése és az ML-modellekre épülő startupok felemelkedése egy izgalmas, MI-vezérelt digitális táj kezdetét jelzi. Az MI forradalom új lehetőségeket ígér, új lendületet ad az innovációnak, és átformálja az általunk ismert világot. Fogadjuk el a jövőt, és készüljünk fel az MI rendkívüli lehetőségeire, melyek megváltoztatják az életünket.

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
Azzal, hogy a mesterséges intelligencia a digitális táj új alaprétegévé vált, az innováció, az együttműködés és a növekedés új korszakának küszöbén állunk, mely újradefiniálja azt, ahogyan élünk, dolgozunk és a technológiával kapcsolatba kerülünk (Fotó: Unsplash)

Miért küld vissza minket 150 évvel az időben a mesterséges intelligencia?

Amikor egy új technológia születik, nem szabad elfelejtenünk, hogy az még mindig csak egy eszköz az emberek kezében, és mint ilyen, alapvető vágyaink teljesítésére fogjuk használni. A többnyire esztelen szórakozástól és a szabadidő eltöltésétől eltekintve (amit arra használunk, hogy feltöltődjünk), az emberi tevékenység nagy részének két mozgatórugója van: az anyagi haszonszerzés és az immateriális társadalmi státusz, mely a többi emberrel való interakción alapul. Lényegében tehát több erőforrást (pénzt) akarunk biztosítani, hogy élhessük az életünket, azt tegyük, amit akarunk, letelepedjünk, családot alapítsunk és azt is szeretnénk, hogy értékes, vonzó tagjaként ismerjenek el bennünket a közösségünknek. Ennek érdekében a rendelkezésünkre álló összes eszközt felhasználjuk, hogy javítsuk esélyeinket a sikerre mindkettőben és a különböző mesterséges intelligencia    és gépi tanulás által vezérelt megoldások éppúgy részei lesznek ennek az eszközkészletnek, mint ma a számítógépek, az okostelefonok és maga az internet. Mint minden technológiai forradalmat, ezeket az új megoldásokat is elsősorban az üzleti hatékonyság javítása, a termelékenységünk és a vállalati nyereség növelése érdekében vetik be. És ebből a szempontból a kifinomultabb vagy kevésbé kifinomult mesterséges intelligencia minden formája biztosan és érthető módon gyors elfogadásra talál majd mind az egyének, mind az egész szervezetek körében. Ha egy gép valamit gyorsabban, pontosabban és olcsóbban tud elvégezni, ostobaság lenne nem használni. Miközben azonban a gondolkodó, tanuló gépek megkönnyíthetik a munkánkat és segíthetnek több pénzt keresni, mi a helyzet az emberi lét „szociális” aspektusával?

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
Mint minden technológiai forradalmat, ezeket az új megoldásokat is elsősorban az üzleti hatékonyság javítása, a termelékenységünk és a vállalati nyereség növelése érdekében vetik be (Fotó: Unsplash)

Emberek által és emberek számára

Az internet hatalmas része a társadalmi interakciókra épül. Kapcsolatba lépünk barátainkkal és családtagjainkkal, új ismeretségeket kötünk a világhálón keresztül, majd tartalmakat hozunk létre, követőket gyűjtünk olyan platformokon, mint a Facebook, az Instagram, a TikTok vagy a YouTube és sok esetben még meg is élünk abból, amit ott közzé teszünk. A gondosan elkészített, csiszolt nyaralási felvételek az Instagramon inspirációt és irigységet egyaránt kiváltanak barátainkból és rajongóinkból. A videomagyarázók milliónyi témáról tanítanak minket, a nemzetközi politikától a Mátrix trilógiáig. Eközben egy rövid TikTok-videók nevetésre késztethet bennünket az állati csínytevéseken, vagy megmutathatja, hogyan kell helyesen megfőzni egy tojást végre. A hasznos, szórakoztató, hétköznapi, inspiráló vagy dühítő tartalmaknak ez a keveréke az, ami manapság az emberi interakciók nagy részét meghatározza.

De mi lenne, ha mindez hamis lenne?

Vagy legalábbis mi lenne, ha hamis lehetne? Mi lenne, ha nem lehetne megbízni egyetlen képben, egyetlen video-klipben, egyetlen tippben sem, amit valaha is lejátszottak a világhálón? Mi lenne, ha az olyan fórumok, mint a Reddit, nagyrészt botokkal lennének tele, akik tökéletesen embernek adják ki magukat? (ironikus módon a Reddit is így indult: az alapítók több száz hamis fiókot hoztak létre, és úgy tettek, mintha az oldal népszerű lenne.) Még ma is hajlamosak vagyunk a hamisításra, a „photoshoppolt” fotókkal, szerkesztett videókkal, megrendezett pózokkal és helyszínekkel. De még ehhez is szükség van egy kis erőfeszítésre: olyan erőfeszítésre, melyet a mesterséges intelligencia most ígérete szerint megszüntet. A számítógépek már elég jók ahhoz, hogy hatalmas mennyiségű, változatos adatot dolgozzanak fel, és laza, emberhez méltó módon mutassák be mint ahogy azt a ChatGPT teszi. Tápláljunk be neki néhány fényképet magunkról, és máris egy egész gyűjteményt kaphatunk olyan képekből, melyeket senki sem készített vagy rajzolt.

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
A számítógépek már elég jók ahhoz, hogy hatalmas mennyiségű, változatos adatot dolgozzanak fel, és laza, emberhez méltó módon mutassák be mint ahogy azt a ChatGPT teszi (Fotó: Unsplash)

Képes esszéket, verseket, hírcikkeket írni, valósághű fotókat készíteni nem létező emberekről, és még zenét is komponálhat. Már most is vannak teljesen kitalált influenszerek, ami ma még kuriózum, a jövőben valószínűleg kötelező ismérv lesz. Mi van, ha az a lány, akit sminkelési tippekért követünk, meg sem született, és csak egy könnyen hozzáférhető mesterséges intelligencia-eszközöket használó, ravasz cég terméke? Mi van, ha a barátaink kubai nyári nyaralása sosem történt meg, és ők csak úgy döntöttek, hogy felsőbbrendűnek mutatják magukat a közösségi médiában? Mi van, ha az unokatestvérünk a való életben nem is házas és nincsenek gyerekei, és az összes fotója hamis? Mi van, ha három órán át csevegünk a legjobb haverunkkal, csak hogy kiderüljön, hogy az csupán egy digitális bot, mely megtanulta tökéletesen utánozni a beszédmódját, és tényekkel etették meg a barátságunkról? Mi van, ha az a focimeccs, amit a tévében néztünk, meg sem történt? Mi van, ha az elnök nem azt mondta, amit az interneten látható klipek mutattak? Mi van, ha az a híradós riporter, aki erről mesélt nekünk, szintén nem valódi ember? Ha minden digitális dolog olyannyira kitalálható, hogy nem lehet megkülönböztetni a valóditól, akkor megbízhatunk-e valaha is bármiben, ami az interneten jelenik meg?

Azt mondják, hogy ugyanezt a technológiát használják arra, hogy felismerjék, ha valamit egy másik gép készített. De idővel elég egyértelmű, hogy ez csak késlelteti az elkerülhetetlent. Nem nyerhetünk. Végül is minden kép vagy videó csak egyszerű, bináris jelek alapján elrendezett pixelek halmaza. Már most is olyan szinten vagyunk, hogy az emberek az esetek többségében képtelenek észrevenni a különbségeket, így bármilyen számítógépes felismerés nem valószínű, hogy néhány év múlva legyőzhet egy tökéletes gépi hamisítványt. Ha bármit, amit az interneten látunk, ki lehet találni, és ilyen könnyen és olcsón elő lehet állítani, akkor csak elkerülhetetlen, hogy egy rakat ilyen hamisított tartalom érkezik, és nem fogjuk tudni megállítani, ahogy a Facebook sem tudja megállítani a botokat, hogy spam üzeneteket küldjenek a környékünkön élő egyedülálló hölgyektől. A kézenfekvő válasz erre az internetről való visszavonulás (legalábbis azokról a terekről, ahol ez problémává válik).

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
Azt mondják, hogy ugyanezt a technológiát használják arra, hogy felismerjék, ha valamit egy másik gép készített. De idővel elég egyértelmű, hogy ez csak késlelteti az elkerülhetetlent. Nem nyerhetünk (Fotó: Unsplash)

Vissza az alapokhoz

Végső soron talán eljutunk egy olyan pontra, ahol soha nem leszünk teljesen biztosak abban, hogy a másik oldalon egy valódi ember van-e, hacsak nem ülhetünk le eléjük, nem láthatjuk, nem érinthetjük meg, nem hallhatjuk beszélni. Egyszerűen fogalmazva, használjuk az alapvető emberi meglévő érzékeinket. Ez az egyetlen megmaradt alternatívánk a digitális képernyőkkel szemben még ma. A saját szemünkkel látni a dolgokat, megtapasztalni az életet, találkozni a barátokkal, családtagokkal, kollégákkal és idegenekkel sokkal nagyobb értéket képvisel, mint az internet, ahol még abban sem lehetünk biztosak, hogy a másik oldalon lévő személy valódi. Ha elég információt adunk egy gépi elmének, az képes lesz tökéletesen valós beszélgetést folytatni úgy, mintha a gimnáziumi barátunk, a testvérünk vagy akár a szülőnk lenne. Mi van, ha a „jövő kegyes hazugsága” az lesz, hogy egy digitális avatár szórakoztatja az ismerőseinket, amíg távol vagyunk? Vagy csak úgy tenne, mintha csevegne velük, amikor valójában nem érdekelnek már minket?

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet
Egyszerűen fogalmazva, használjuk az alapvető emberi meglévő érzékeinket. Ez az egyetlen megmaradt alternatívánk a digitális képernyőkkel szemben még ma (Fotó: Unsplash)

A mesterséges intelligencia nemcsak az internet hatalmas részét áshatja alá, mely a modern emberi interakciót táplálja, hanem jelentősen megbéníthatja a telefon 150 éves találmányát, visszavetve minket a közvetlen interperszonális interakcióra épülő kommunikáció digitális korszak előtti korába. Lehetünk-e valaha is teljesen biztosak abban, hogy valóban azzal a személlyel beszélünk, akivel szerettünk volna és nem valaki máshoz irányították át, aki megpróbál rávenni valamire, felhasználva egy olyan személy tulajdonságait, akiben abszolút megbízunk? A világjárvány idején az emberek nagyon izgatottak voltak az otthoni munkavégzés miatt, de a mesterséges intelligencia térhódítása végleg véget vethet ezeknek a Zoom hívásoknak, tekintve, hogy az emberek még ma is mindent megtesznek azért, hogy úgy tegyenek, mintha részt vennének a munkában, miközben nem is. Mi lenne, ha egyszerűen fel tudnának „venni” egy teljesen valósághű személyiséget, aki úgy néz ki, úgy beszél és úgy viselkedik, mint ők? Ez vagy a megbeszélések halála, vagy, ami valószínűbb, a távmunka halála lenne? És ez a saját érdekünket szolgálná? Mert ha a munkáltatónk rájön, hogy a digitális klónunk nagyjából ugyanolyan produktív, mint mi, akkor miért fizetne tovább egyáltalán? A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia területén bekövetkező technológiai fejlődés hamarosan egy rendkívül kétpólusú világot hozhat létre, melyben nagymértékben támaszkodunk majd erre az újszerű technológiára a termelékenységünk javítása érdekében, ugyanakkor a szűk munkakörön kívül visszatértünk a technológia nélküli élményekhez. Az MI, mely megtanul mindent, amit mi csinálunk, éppúgy emlékeztethet minket arra, hogy kik is vagyunk valójában.

Hogyan teszi tönkre a mesterséges intelligencia az internetet

 

 

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek