Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Feszegetik ipar 4.0 határait az új vezérlési megoldások

MEGOSZTÁS

Az irányítási és kommunikációs elemek kulcsfontosságúak az intelligens gyártásban. A digitalizáció lehetővé teszi a gépek jobb vezérlését és működtetését nagyfelbontású grafikával, gesztusalapú vezérléssel és mobil megjelenítő eszközökkel.

Az intelligens gyártásnak köszönhetően a vezérlőpanel fejlesztők és mérnökök valós idejű adatokat, betekintést oszthatnak meg egymással, és módosíthatják a tervezést vagy a gyártást. A legfontosabb, hogy képesek megtervezni, megvalósítani és tervezni a kapcsolóberendezés-paneleket és az ipari szekrényeket.

Hogyan változtatta meg az ipar 4.0 a gyártást?

Az ipar 4.0 jelentős fejlesztéseket kínál vállalkozása számára. Kezdve az anyagbeszerzéstől, a terméktervezéstől, a tervezéstől, az ellátási lánc kezelésétől és a szállítástól. A vállalatok csökkenthetik a váratlan állásidőket és nagymértékben növelhetik a termelékenységet a terheléstől függő működés, az integrált diagnosztika és felügyelet, valamint az intuitív vezérlés révén.

A teljes gyártósor folyamata megváltozott az ipar 4.0 miatt. Ez lehetővé teszi a kézi beavatkozások eltávolítását és a panelek huzalozásának és burkolatának egyszerűsítését. Most már vannak SmartWire-DT megoldások, amelyek az ipar 4.0 alapját képezika. A SmartWire-DT szükségtelenné teszi a PLC be- és kimeneteket, így több hely marad a központban.

„Az Eatonnál elfogadtuk a digitális világot és a benne elfoglalt helyünket, hogy újragondoljuk az innovációt. A technológiát kihasználva javítjuk ügyfélélményünket, és digitális eszközökkel inspiráljuk alkalmazottainkat a termelékenység növelése érdekében. Határozottan alkalmazzuk az ipar 4.0-t, mesterséges intelligenciát és fejlett gépeket alkalmazunk gyárainkban, és olyan technológiákat fejlesztünk, amelyek segítik ügyfeleinket is ebben. Mi pedig a beépített tárgyak internete (IoT) kapcsolattal rendelkező több termék és szolgáltatás révén biztosítjuk a jobb döntések meghozatalához szükséges ismereteket.”

A megfelelő kapcsolószekrények kiválasztása

A vezérlőszekrények ma már az összes új automatizálási komponens és rendszer elhelyezésére szolgáló helyek. Bármely ipari gép telepítése hiányos lenne kapcsolószekrény nélkül. Korábban az ipari szekrények vagy kapcsolószekrények tervezési és tervezési folyamata időigényes, manuális eljárás volt, amely számos szűk keresztmetszetet okozott az együttműködésben, a kommunikációban és a folyamat láthatóságában. Az automatizálásnak és a digitalizációnak köszönhetően ez most sokkal könnyebb.

HMI-k, PLC-k és I/O-k automatizálása és vizualizáció

A digitalizáció és a kommunikáció a jövő. A multi-touch technológiának, a mobil megjelenítő eszközöknek és a HMI-knek köszönhetően a teljes vizualizáció gyorsan és egyszerűen elkészíthető nagy felbontású grafikával és gesztus alapú vezérlőkkel. Kulcsfontosságú, hogy az automatizálásra összpontosítsunk a berendezések frissítése, az átláthatóság és a termelékenység javítása érdekében.

A gyártásautomatizálási szoftver és a Human Machine Interface (HMI) például kritikus fontosságúnak bizonyult a gyártási folyamat végpontok közötti optimalizálása során. A szekrényházak és panelek precíziós megmunkálása és marása digitális vázlatokon és vizualizációkon alapul, sok időigényes, kézi műveletet elkerül, és bonyolultabb vágásokat és összeszereléseket tesz lehetővé.

A berendezések és a felügyeleti rendszerek prediktív karbantartása az egyik fő előny, amelyet az Ön gyára nyerhet. A digitálishoz való fizikai kapcsolódás lehetőségének köszönhetően a mérnökök és a munkaerő adatokat gyűjthetnek és optimalizálhatják az energiafelhasználást.

HMI vs HMI + PLC

Nincs jelentős különbség a HMI és a HMI + PLC között. A HMI olyan rendszer, amelyek a PLC-vel (programozható logikai vezérlés) együtt működik. A PLC-t a legtöbb modern vezérlőrendszerben használják motorok, szivattyúk, szelepek és egyéb folyamatberendezések szabályozására. A folyamatokat végző személyzet számítógépes HMI-termékeken keresztül lép kapcsolatba a PLC-vezérlőrendszerrel. Szekrények tervezésekor a HMI+PLC kombó opció nagyobb rugalmasságot kínál.

Mind a HMI, mind a HMI PLC kiemelkedő grafikus teljesítménnyel rendelkezik, és lehetővé teszi a multimédiás, például PDF, videó és webes tartalmak integrálását. Egyes HMI PLC-k használata ugyanolyan egyszerű, mint az okostelefonok. Csakúgy, mint az alapvető HMI-k, ezek az eszközök rendkívül érzékeny, korszerű felhasználói felületek bemutatását és multimédiás elemek, például videó, PDF és online tartalmak vizualizációba való integrálását teszik lehetővé a nagy teljesítmény és az erős grafikus feldolgozóegységek kombinálásával. .

Az alkalmazások témakörében a HMI és HMI PLC készüléksorokat a legkülönbözőbb szektorokban hasznosítják.

A tervezés jelentős szerepet játszik a vezérlésben és a jelzésben. Ezért az RMQ kompakt megoldásai stílusosak, robusztusak és praktikusak.

Ami az ipari szabványokat illeti, az RMQ kompakt megoldásai tökéletesek olyan alkalmazásokhoz, amelyek szennyeződéstől vagy folyadékoktól való védelmet igényelnek. Ezek az eszközök elöl (IP69K) és hátul (IP65) magas szintű biztonságot nyújtanak. Közvetlenül a famegmunkáló berendezésekbe és megmunkáló központokba is beépíthetők, minden egyéb burkolat nélkül.

Az RMQ kompakt megoldások némelyike ​​(IP65 besorolással) szinte bárhová telepíthető. Amint azt az Eaton biztosítja, „az ügyfél eldöntheti, hogy pontosan hol akarja elhelyezni a nyomógombot”.

A csatlakoztatott indikátorok és nyomógombok még fontosabbak az adatgyűjtéshez és a diagnosztikai információkhoz a mai digitális környezetben, ahol az érintőpanelek a jellemzőek. Ezenkívül egyszerűen csatlakoztathatóknak kell lenniük az informatikai hálózathoz.

Biztonsági szabványok

Számos kritériumot be kell tartani a gépi vezérlőpanelek biztonságos felépítéséhez. A biztonságos, megbízható kisfeszültségű elektromos elosztási megoldások széles skálájába történő befektetés segít a biztonság biztosításában. A megszakítókat és buszokat, valamint a paneleket, kapcsolótáblákat és burkolatokat megfelelően kell felszerelni. Például most a kapcsolóberendezés felszerelése előtt hőszámítást és hőmérleget kell készíteni.

Ezen túlmenően az elektromos berendezések telepítésére is vannak határok. A gyártónak gondoskodnia kell arról, hogy a vezérlőpanel elektromosan a lehető legbiztonságosabb legyen. Ez azt jelenti, hogy a funkcionális biztonság érdekében a legújabb szabványokat kell követni, és a szabványosított áramkörökre épülő tervezési elvek jelentősen megkönnyítik a megvalósítást.

Kommunikációs szabványok

Kulcsfontosságú, hogy alkalmazkodjunk a megfelelő kommunikációs szabványokhoz, mint például az OPC UA, a felhőalapú számítástechnika és a gépek közötti kommunikáció választott protokollja. Az OPC UA szabványt HMI PLC eszközök és kényelmesen csatlakoztatható gépek támogathatják. Vizualizációs szoftverrel kombinálva a megfelelő egységeket csak HMI-eszközként használják (például az Eaton GALILEO-ját ).

Méret

Az automatizálási rendszerek tervezőinek gyakran felmerülő problémája a vezérlőpanel burkolatának mérete. Az egyes külső panelek méreteinek kiértékelésekor azonban a burkolatot hossz és szélesség alapján jellemezheti. Ezenkívül jó lenne tudni a szellőzőrendszerek méretét és a kábelfuratokat. Minden méret számít, és ezek elektromos házonként különböznek. Az Eaton különféle kialakítású és méretű (akár 15 hüvelyk hosszú) eszközöket kínál.

Fenntartható vezérlőpanelek

Az Ipar 4.0-t az ökoszisztéma vezérli. Fontos, hogy megkeressük a megfelelő anyagokat, például a legmodernebb polimer anyagokat vagy kompozitokat. Így a vállalatok javíthatják a termékek hatékonyságát, tartósságát és újrahasznosíthatóságát. A csatlakoztatott eszközök és érzékelők számának óriási növekedése, valamint az általuk generált adatok és betekintések segítik a környezet védelmét. A modern eszközök lehetővé teszik az erőforrások megőrzését, megbízható hozzáférést biztosítanak az energiához, és biztonságosabb élet- és munkakörnyezetet tesznek lehetővé.

Az ipar 4.0 technológiák drámai szerepet játszanak az energiafelhasználás és a kibocsátás csökkentésében.

A vállalatok additív gyártási és könnyű súlyozási technológiákat alkalmazhatnak a környezetre gyakorolt ​​hatás érdekében az új anyagok kombinálásával, a pozitív tervezéssel, és a folyamat gyorsabban halad, mint a hagyományos gyártás. Csak a szükséges anyagok felhasználásával csökkenthető a hulladék és a selejt.

PODCAST

ICT Global News

VIDEOGALÉRIA
FOTÓGALÉRIA

Legnépszerűbb cikkek